Pedagógusnapi elismeréseket adtak át Gyulán – galériával

Publikálva: 2024. június 5.

Pedagógusnapi ünnepséget rendezett a Gyulai Tankerületi Központ és gyulai önkormányzat hétfőn délután a fürdővárosi Vigadóban. Az eseményen a szokásoknak megfelelően pedagógusnapi elismeréseket is átadtak.

Dr. Görgényi Ernő polgármester a pedagógusnapi elismerések átadását megelőző beszédében Bay Zoltán, a város egyik legnagyobb szülöttének gondolatát idézve elmondta, a világhírű fizikus szerint a kultúra két legfontosabb összetevője a tudomány és a művészet.

 

Az ünnepségen kimagasló szakembereket köszöntöttek pedagógusnapi elismerésekkel.

Fotó:  Bencsik Ádám


– Két olyan dolog, amelyet csak a pedagógusok hivatottak igazán átadni a következő generációknak. Ahhoz tehát, hogy kultúránk tisztelete megmaradjon, elengedhetetlen szükségünk van a tudás átadóira – tette hozzá. Mint kifejtette, pedagógussá válni: rendkívül nemes életcél.

 

– A tanítás olyan, mintha az ember az idő őrzőjévé válna, és megóvhatná a világ jövőbeli boldogságát az azt alakító elmék pallérozásával. Nemes életcél, de nem könnyű, küzdelmes pálya, ezt mindannyian tudjuk, így különösen fontos, hogy kifejezzük megbecsülésünket művelői iránt – fogalmazott.

 

Pedagógusnapi elismerések, igazi példaképek

 

Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, a tanítói, tanári küldetés igen sok területen kíván helytállást. A pedagógus egyszerre a nevelés-oktatás művésze, tanácsadó, szakértő, pszichológus, barát, edző, mentor és legfőképpen, mint mindenkor példakép a gyerekek és az ifjak számára. Hozzátette, éppen ezért óriási a felelősségük a tudás átadásában, az emberi lélek ápolásában, a személyiség formálásában. Szólt az ambíció, a bizalom, a bátorítás, a csapatmunka, a céltudatosság, az elhivatottság és a gondolkodtatás jelentőségéről. 

 

– A jó tanár folyamatosan arra törekszik, hogy jobbá váljon a munkájában és új tanítási módszereket sajátítson el. Hisz a tanítványaiban, és bízik abban, hogy képesek a sikerre. Bíztatja a diákjait, hogy próbálkozzanak, kockáztassanak, és ne féljenek a hibától – sorolta. Eredmények és kudarcok apró mozaikjaiból épült és épül valamennyiünk pályája. Ám, ha rátalálunk életfeladatunkra, bátran mondhatjuk magunkról, hogy azt csinálhatjuk, ami örömet szerez számunkra, amit szeretünk, és talán ez az láthatatlan kapocs, amit összehoz és összetart bennünket. A köszöntőket követően átadták az elismeréseket.

 

Polgármesteri Dicséret – A Gyulán működő köznevelési intézmények pedagógusai részére, a huzamosabb ideig tartó kimagasló pedagógiai munkáért: Cziczeri Noémi Katalin, Deákné Kovács Andrea, Flinta Henrietta Kinga, Vasas Hajnalka, Zabán Anikó, Gyarmati Gáborné, Hargitai Zsuzsanna, Harmati Andrea Mónika, Herdelóné Pelok Boglárka, Juhász Gergő, Kovácsné Megyeri Anna Katalin, Kozma László, Majernik Erzsébet, Megyesiné Pflaum Márta, Rágyanszkiné Harmath Krisztina, Rokszinné Bordás Edit, Ruzsa Kornélia, Somogyi Zoltánné Kónya Ildikó, Szilágyiné Bíró Katalin, Takácsné Szabó Erika, Temesváriné Ferenczi Ágnes Mária, Toperczer Annamária, Veres Andrea Zsuzsanna

 

„Kiváló Pedagógiai munkáért” – tankerületi dicséret 

 

A Gyulai Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmények pedagógusai számára az évtizedeken át tartó kiváló pedagógiai munkáért: Csotyéné Baráth Erzsébet Ágnes, dr. Tihanyiné Széles Ágnes, Ernyesné Vass Róza, Fodor György, Hajduné Kukla Ilona Judit, Hegedűsné Kocsis Ildikó Magdolna, Kenyeres Csaba, Kiss Józsefné, Kiss Katalin, Kiss Márta, Pallagi Sándorné, Szántóné Balogh Róza, Szőnyi Graciella, Tóth Zoltánné, Tóthné Győri Zsuzsanna.

 

Pedagógus Szolgálati Emlékérem

 

Hosszú éveken át végzett munkájuk elismeréseként, nyugdíjba vonulásuk alkalmából: Hajduné Kukla Ilona Judit, Somogyi Zoltánné Kónya Ildikó, Békési Andrásné, dr. Király Éva, Molnár Sándorné, Orbánné Budai Mária Katalin.

 

Aranydiploma, 50 évvel korábban megszerezett oklevéllel rendelkezők aranydiplomára jogosultak: Gyarmati Gáborné.

 

Apáczai Csere János-díj

 

Az eseményen köszöntötték Teleki-Szávai Krisztinát, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatóját, aki néhány napja a nevelés-oktatás területén nyújtott kiemelkedő munkájáért az Apáczai Csere János-díjat vehette át Budapesten tartott pedagógusnapon. Dr. Görgényi Ernő egy Erkel Ferenc büsztöt, mellszobrot adott át az igazgatónak.Pedagógusnapi elismeréseket adtak át Gyulán

Fotók: Bencsik Ádám


forrás: BEOL.hu

fotó: Bencsik Ádám

Menü

Navigáció