„Övezet és Út…”

Publikálva: 2024. június 12.

A Szegedi Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola gimnáziumi székhelyintézményének diákjai kiemelkedően szerepeltek a kínai „Övezet és Út ifjúsági angol nyelvű beszédverseny” magyarországi döntőjén. Eredményeik igazolták az iskola nyelvoktatásának magas színvonalát, melyet a fenntartó nemrégiben „Pro Lingua” díj adományozásával is elismert.

2024. június 7-én a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában rendezték meg a 6. kínai „Övezet és Út ifjúsági angol nyelvű beszédverseny” magyarországi döntőjét. A  "The 6th China Daily Belt and Road Youth English Speaking Competition" Hungarian Qualifying Competition (BRESC)  házigazdája Kína vezető angol lapja, a China Daily. A magyarországi döntőt a 21. Century Media, a Shanghai International Studies University (SISU) és a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete rendezte.

A magyarországi döntőre 16-27 év közötti tanulók nevezhettek. Kitétel volt, hogy sem a versenyző, sem a szülei nem lehetnek kínai állampolgárok. A versenyen indulóknak összesen hat percük volt felkészültségük bizonyítására: az első 3 percben az előre elkészített és begyakorolt beszédet kellett előadniuk „Civilizációk: összecsapás és együttélés” témakörben, majd következtek a kérdések és válaszok, szintén 3 percben.

A versenyen egy bajnoki címet, két első helyezést, három második és négy harmadik díjat osztottak ki.

Az első helyezettek egyike Wenner Zsolt, a Szegedi Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola 12.B osztályos tanulója lett. A gimnázium két másik diákja, Farkas Kyara 10.D, valamint Gondi Péter 11.A osztályos tanulók pedig második helyezést értek el.

A versenyről az országos média is beszámolt.

A megtisztelő Konfuciusz Tanterem címmel rendelkező Szegedi Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola mind az angol, mind a kínai nyelv oktatásában élen jár. Nyelvoktatásának magas színvonalát a kínai „Övezet és Út ifjúsági angol nyelvű beszédverseny” magyarországi döntőjének eredményei is igazolták.

A nyelvi tehetséggondozás terén végzett kiemelkedő intézményi munkát a Szegedi Tankerületi Központ 2024. június 6-án, a Dómban tartott pedagógusnapi ünnepségen „Pro Lingua” díj adományozásával ismerte el.

 

Menü

Navigáció