Országos verseny helyszíne volt a STAMI

Publikálva: 2024. május 16.

Idén a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola (STAMI) nyerte el az Országos Elektronikus-zenei Verseny megrendezésének jogát. A neves megmérettetésre több mint 60 tanuló érkezett.

Idén a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola rendezte meg az Országos Elektronikus-zenei Versenyt. Április végén 42 műsorszámmal 64 tanuló vett részt a neves megmérettetésen, akiket 11 pedagógus és sok-sok szülő kísért el.

Érkeztek versenyzők Algyőről, Székesfehérvárról, Fényeslitkéről, Kisújszállásról, Miskolcról, Tiszabábolnáról, Budapestről, Mezőtúrról, Apagyról, Bajánsenyéről, és természetesen a szervező intézmény is delegált diákokat.

A vendégeket Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester asszony köszöntötte, majd Kaszás László, a STAMI igazgatója ismertette a technikai tudnivalókat.

Neves szakemberek értékelték a látott produkciókat. A zsűri tagjai: Dr. Polgár Gyula (zongorista előadóművész, az SZTE Bartók Béla Zeneművészeti Kar állandó munkatársa), Vastag István (a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, zenetanár) és Szalma Ernő (szegedi billentyűs előadóművész, több mint 30 éve számos igényes zenei formáció országosan ismert és elismert tagja).

Az egyéni és csoportos indulók korcsoportonként versenyeztek. Két, egymástól stilisztikailag eltérő darabot játszottak a klasszikus zene, a populáris zene, illetve a jazz világából.

A versenyen a STAMI diákjai is kiválóan szerepeltek. Eredményeik:

I. korcsoport: Rózsa Botond Levente (I. hely), Baur Zsolt (II. hely), Berzeviczy Mia Szonja (II. hely)

II. korcsoport: Baur Anna Éva (I. hely), Antal Nikoletta (II. hely)

III. korcsoport: Vass Olivér Bence (I. hely), Vass Kamilla Szofi (II. hely)

V. korcsoport: Atesán Axel Arnold (II. hely)

Kamarazene: ADAM’S SONS (I. hely), LEGÁL (I. hely)

A STAMI egyéni versenyzőit Varga Rudolf, a kamaracsoportokat Nagy Ádám és Kaszás László készítette fel.

 

Menü

Navigáció