Országos bajnok lett a Bárczi tanulója

Publikálva: 2024. május 31.

A Szegedi Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola 7. osztályos tanulója, Kolompár Gábor országos bajnoki címet szerzett a FODISZ által meghirdetett és 2024. május 16-án megrendezett Országos Atlétikai Diákolimpiai Bajnokságon.

A Szegedi Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola nagyon büszke Kolompár Gáborra, aki májusban bajnoki címet szerzett a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által meghirdetett Országos Atlétikai Diákolimpiai Bajnokságon.

A tanulásban akadályozott 7. osztályos tanuló alsós kora óta vesz részt tehetséggondozó sportfoglalkozásokon habilitációs-rehabilitációs órák keretei között, és több éve foglalkozik labdarúgással is.

Kiemelkedő atlétikai képességekkel rendelkezik, kislabdahajítás, sprint és magasugrás versenyszámokban magas színvonalon teljesített.

Az országos döntőn a magasugrás versenyszámban megugrott 155 cm nemzetközi szinten is kiemelkedő a parasport területén. Egyéni csúcsot is döntött, hiszen a megyei eredményét 5 cm-rel, az előző évit pedig 15 cm-rel javította.

Az országos versenyen a bárczis tanulóra a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára, Urr Anita is felfigyelt, és Toponári Gábor, a FODISZ elnöke esélyesnek tartja őt arra, hogy kijusson a Bahreini Világjátékokra, melyre testnevelője, Erdeiné Domonkos Anikó gerelyhajítás versenyszámban is felkészítené.

Az iskola és pedagógusai nagy hangsúlyt fektetnek a sajátos nevelési igényű tanulók tehetséggondozására. Az e területen végzett kiemelkedő munkájáért Gábor felkészítője, Erdeiné Domonkos Anikó 2023-ban elnyerte Szeged város elismerését, a "Szeged Ifjú Tehetségéért" díjat.

A 7. osztályos sporttehetség sikereiben osztályfőnökének, Köböl Erikának is nagy szerepe van, aki folyamatos odafigyeléssel és gondoskodással támogatta őt tanulmányaiban.  

A Bárczi nagyon büszke tanítványára, és mindent megtesz további sikerei érdekében.

Menü

Navigáció