Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában évről évre megrendezett Egészség- és Öko-hét idén sem volt híján az ötletes programoknak. A csalamádé készítésétől a befőttek szépségversenyéig számtalan érdekes esemény tarkította az októberi rendezvénysorozatot.
Az Öko-hét témáját minden évben a tanulók és a pedagógusok együtt választják ki. A 2018/2019-es tanévben a tartósítás kérdését járták körül.
Az ismeretek összegyűjtésének talán leglátványosabb eseménye egy rendhagyó szépségverseny volt, melynek során a befőttek kerültek górcső alá. A pedagógusokból álló zsűri az iskola legkreatívabb, legötletesebb befőttjét díjazta. A program keretében az alsó tagozatos osztályok a Tájház és az Ezerjófű Egyesület szervezésében megvalósuló foglalkozásokon vettek részt.
Az Egészséghét egyes elemei idén kapcsolódtak ehhez a témához. Így például minden osztály csalamádé elkészítésén szorgoskodott, melyet aztán jóízűen el is fogyaszthattak a diákok.
A rendezvény részeként persze sor került az egészséghez kapcsolódó sok egyéb programelem megvalósítására is. Volt interaktív elsősegély-bemutató a Vöröskereszt részvételével, a tanulók megmozgathatták magukat a Jazz Dance segítségével, és előadást hallgathattak meg a helyes szájápolás témakörében.
Egy biztos, az egészséges életmódra és természetvédelemre különösen nagy hangsúlyt fektető iskolában a következő hónapok sem telnek majd el ökoságok nélkül.