Nem csak tudni, szeretni is jó a fizikát

Publikálva: 2024. június 7.

A XV. Bor Pál Fizikaverseny döntőjén Belovai Péter, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola tanulója szerezte meg az első helyet a 8. osztályosok korcsoportjában. Egészen bizonyos, hogy tudása és a fizika szeretete együttesen segítette őt ehhez a kiváló eredményhez.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának jogelődjén, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán oktatott 25 éven keresztül Bor Pál főiskolai tanár, aki több mint négy évtizeden át volt meghatározó személyisége a magyar fizikatanításnak. Ő a névadója annak a fizikaversenynek, melyre hetedikes és nyolcadikos általános iskolás diákok jelentkezését várják minden évben Csongrád-Csanád vármegyéből.

A neves megmérettetés egyik célkitűzése, hogy szerethetővé tegye a fiatalok számára a fizikát, és egy igazi szakmai műhelyben, fizikatanárok által összeállított, esetenként kihívást jelentő feladatok segítségével tegyék próbára tudásukat a gyerekek.

A verseny döntőjét, mely idén május 25-én került megrendezésre, mindig az egyetem Boldogasszony sugárúti épületében tartják.

A magas nívót neves szakemberek jelenléte is jelezte, köztük az esemény díszvendége, a névadó fia, Prof. Dr. Bor Zsolt fizikus, akadémikus, az SZTE professor emeritusa.

Az írásbeli és a mérési-kísérleti fordulóból álló döntőn a 8. osztályosok korcsoportjában Belovai Péter, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola tanulója szerepelt a legeredményesebben, és kiváló teljesítményével 1. helyezést ért el. Felkészítője: Zsoltné Kender Tünde.

A kiváló eredményhez gratulálunk!

Menü

Navigáció