Négy tankerület több száz szakembere vett részt a KRÉTA szakmai konferencián, Gyulán

Publikálva: 2019. március 22.

KRÉTA szakmai konferencia Gyulán

Mintegy 230 pedagógus, intézményvezető és iskolatitkár vett részt azon a Gyulán megtartott szakmai konferencián, mely a nevelési-oktatási intézményekben bevezetett, KRÉTA elnevezésű Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer legfrissebb szakmai fejlesztéseiről, aktualitásairól szólt.

                   Négy tankerület, közel kétszázötven szakembere vett részt a konferencián

A Klebelsberg Központ és a Gyulai Tankerületi Központ közös szervezésű rendezvényén Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere és Teleki-Szávai Krisztina tankerületi igazgató köszöntötték a hódmezővásárhelyi, a szegedi, a békéscsabai és a gyulai tankerületek szakembereit, vezetőit.

A város patinás Vigadójában megtartott konferencián szó volt a KRÉTA program elektronikus napló moduljáról, mely a legkorszerűbb informatikai technológiákat ötvöző elektronikus iskolai osztálynapló. A modulhoz kapcsolódó mobilapplikációt Farkas Attila és Mécsei Dániel termékmenedzserek ismertették a gyakorlatban – maguk is telefonnal a kezükben.
Szabó László
oktatási igazgató az e-Ügyintézés gyakorlati tudnivalóit foglalta össze. A Klebelsberg Központ részéről Óvári Márta tanügy-igazgatási referens tartott szakmai előadást a KRÉTA adminisztrációról, az e-Ügyintézésről és az iskolai beiratkozás témakörében.


Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a vendégeket

Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ

igazgatója köszöntötte a vendégeket

A programban mindezek mellett az elektronikus iktató rendszer, a Poszeidon használatáról is hasznos ismereteket szereztek a résztvevők Kazi Virág termékfejlesztési menedzser jóvoltából.

Képünkön (balról jobbra): Farkas Attila és Mécsei Dániel termékfejlesztési menedzserek, Szabó László oktatási igazgató és Kazi Virág termékfejlesztési menedzser. Mindannyian az eKRÉTA Zrt. részéről

A nevelési-oktatási szakemberek napjainkban mind több olyan digitális rendszert ismerhetnek meg, mely nem csak a szakmai munkát könnyíti meg hosszabb távon, de a gyermekek, a családok számára is megkönnyíti az információáramlást, az elektronikus ügyintézést. Gyermekeink már egy olyan 21. századi világba nőnek fel, ahol az új digitális technikák és kommunikációs eszközök használata elengedhetetlen.

 
Menü

Navigáció