MFP-ITF/2020 - Karancssági I. István Általános Iskola

Publikálva: 2022. december 1.

Iskolai tornaterem felújítása a Karancssági I. István Általános Iskolában

Kedvezményezett neve

Salgótarjáni Tankerületi Központ

Projekt azonosító száma

MFP-ITF/2020

Projekt címe

Iskolai tornaterem felújítása a Karancssági I. István Általános Iskolában 

A szerződött támogatás mértéke (%)

100%

A projekt tartalmának bemutatása

Az intézmény tornatermének, kiszolgáló helységeinek állapota, avultsága miatt már nem felelt meg a kor elvárásainak. A küzdőtér tető héjazata (pala) nem volt karbantartható és a folyamatos beázások fokozottan veszélyeztették a tető tartószerkezetének és padló burkolatának állapotát.

A tető héjazatának cseréjét meg kellett előzni az azbesztmentesítésnek - mintegy 550 m2-en -, a fa-tartószerkezet szükségszerű cseréjének, hőszigetelő réteg kialakításának.

A bontásoknak és az 550 m2 új cserépmintás lemezburkolat (LINDAB) teljes körű kialakítása (héjazat, szegélyek, zárások) összköltsége bruttó 21 738 833 Ft volt.

A kötelezően fel kellett újítani (a tető megváltozott anyaga miatt) az épületrész villámvédelmi rendszerét, a villamos hálózat egy részét.

A vizesblokkok részleges építészeti, gépészeti felújítása is megtörtént, közel 7,5 millió Ft értékben. Egymillió forintot költöttünk egyéni fejlesztést szolgáló speciális tornafelszerelések beszerzésére (pl. mozgáskotta készlet, mászó-alagút, csepp hinta….).

Ezen program keretében megvalósult felújítások, beszerzések nagymértékben hozzájárulnak az épület állagmegőrzéséhez, tanulók komfortérzetének javításához, a „mindennapos testnevelés” program  színvonalas végrehajtásához.

A projekt megkezdésének dátuma

2020. január 1.

A projekt tervezett befejezési dátuma

2022. december 31.

Igényelt bruttó összeg

34.749.866 Ft

Menü

Navigáció