Mesés volt a divatbemutató!

Publikálva: 2024. április 26.

Tündérek, boszorkányok, népmesék ihlették azokat a ruhákat, amelyeket a Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum diákjai álmodtak meg az áprilisban megrendezett divatbemutatóra. A textilműves tanulók mesés öltözékei szenzációsra sikeredtek, és a hangulat is mesés volt.

2024. április 16-án a Szegedi IH Rendezvényközpont adott otthont annak a nyilvános divatbemutatónak, amelyet a Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozata hirdetett meg középiskolás diákok számára. Már a divatbemutató címe is jelezte, a ruhákon kívül a hangulatot is mesésre tervezték.

A „Hol volt, hol nem volt…” elnevezésű rendezvényen a Szegedi Tömörkény István Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum textilműves tanulói is remekül helyt álltak, kétségtelenül mesébe illő ruhákkal készültek. A kivitelezés természetesen a tanórákon történt.

A 12. évfolyamos diákok a tündérek és boszorkányok témakörére szűkítették az inspirációs forrást. A gyűjtőmunka során a tündérekhez és boszorkányokhoz kapcsolódó tulajdonságokat, színeket és formákat gyűjtöttek, különböző anyagokkal kísérleteztek. Végül megszülettek a bemutatott öltözékek. A modellek kialakításánál figyeltek arra, hogy szövött, kötött vagy horgolt textúrát is tartalmazzanak, illetve a környezettudatosság is fontos feltétel volt.

A tündérek és boszorkányok ihlette ruhák bemutatása egy - a tanulók által írt - mese színrevitelével valósult meg, ezzel egy kicsit rendhagyó formát kölcsönöztek a divatbemutatónak.

A 13. évfolyamos textilműves tanulók a magyar népmesékből merítettek ihletet, mintatervet készítettek, és különböző anyagokra nyomtatták azt. Ezeknek a színes, mintás textíliáknak a felhasználásával készítették el a divatbemutatóra szánt modelleket.

 A diákokat felkészítő tanárok: Kiss Márta és Lóki Szimonetta.

A kivitelező munkát segítették: Tóth Csabáné, Márkusné Csíkos Ildikó és Hevesiné Hódi Judit.

Menü

Navigáció