Magyar siker Litvániában

Publikálva: 2017. december 4.

Tabatabai Nejad Flóra, a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola jazz-zongora és kamarazene szakos tanulója a Litvániában megrendezett Kaunas Talent nemzetközi énekverseny "In Memoriam" kategóriájának fődíjasa lett.

A Litvániában megrendezett Kaunas Talent nemzetközi énekversenyen Tabatabai Nejad Flóra  elnyerte az "In Memoriam" kategória fődíját, mely kategóriában elhunyt előadók, zeneszerzők dalaival nevezhettek a résztvevők. A STAMI ifjú növendéke Harold Arlen „Over the Rainbow’ című dalát adta elő, és a hatvankét versenyző közül legfiatalabbként nyerte meg a díjat.

Flóra már többször bizonyította kimagasló tehetségét. Korábban Az ének iskolája első évfolyamának, valamint a Sztárban Sztár + egy kicsi első évadának döntőse volt. Több nemzetközi énekverseny győztese, jótékonysági programok kezdeményezője és a Gyerekek a Gyerekekért Alapítvány zenei tehetségprogramjának zsűritagja.

Színdarabokban játszik, és Florists néven saját zenekara van, melynek tagjaival a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskolában tanulnak. Zenekarvezetőjük Kaszás László, az iskola vezetője. Az együttessel több sikeres koncerten vannak túl. A Nemzeti Tehetségprogram támogatásával augusztus folyamán egy koncertkörúton vehettek részt a Balatonnál, a Szegedi Ifjúsági Napokon pedig nagyszínpados szereplők voltak.

A fiatal tehetség elárulta, hogy a Litvániában elnyert díjhoz társuló pénznyereményből digitális zongorát szeretne vásárolni.

 

Fotó: Balogh Zoltán

Menü

Navigáció