Közel száz fiatal lépett színpadra a gyulai ünnepi hangversenyen

Publikálva: 2023. április 20.

Harmadik alkalommal rendezett ünnepi gálahangversenyt a Gyulai Tankerületi Központ és a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola a tankerület fenntartásában művészeti iskolák zenei tanszakjainak diákjai számára szerdán délután, az oktatási intézményben.

Nyolc intézményből érkeztek diákok. Fotó: Kiss Zoltán


Az eseményen Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd beszédet mondott dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.


Közel száz fiatal lépett színpadra a gyulai ünnepi hangversenyen. Fotó: Kiss Zoltán


Mint azt Czirok Mihálytól, a házigazda gyulai iskola intézményvezetőjétől megtudtuk, összesen nyolc intézményből: gyomaendrődi, békési, bucsai, szeghalmi dévaványai, vésztői, mezőberényi és természetesen a gyulai iskolából léptek színpadra, fiatalok összesen kilencvenhatan. A tehetségek a barokk zenétől kezdve napjaink modern komoly zenéjén keresztül, a jazzen át a könnyűzenei feldolgozásokig számtalan műfajt varázsoltak a színpadra, a teltháznyi, mintegy 240 érdeklődőt számláló közönség legnagyobb örömére. A rendezvény fővédnöke dr. Lebanov József, a Belügyminisztérium főosztályvezetője volt.


forrás: BEOL.hu
fotók: Kiss Zoltán

Menü

Navigáció