Kétszáz gyermek lépett színpadra Patrik gyógyulásáért

Publikálva: 2017. június 6.

Példaértékű összefogásnak lehettek tanúi a jelenlévők június 2-án délután Eleken, a Dr. Mester György Általános Iskolában: az oktatási intézmény teljes nevelőtestülete és összes tanulója jótékonysági délutánt rendezett egy súlyos betegségben szenvedő tanuló megsegítésére a közelmúltban felújított iskolaudvaron. A megszépült környezet méltó volt arra, hogy elsőként egy jótékonysági eseménynek adjon otthont.

Jótékonysági délután a Dr. Mester György Általános Iskola megszépült udvarán. Fotó: Oláh Szabolcs - Gyulai Tankerületi Központ

Az iskola egyik 2. osztályos diákjánál az elmúlt télen súlyos keringési zavart állapítottak meg. A tanuló több hónapot töltött a szegedi kórházban, ma már otthon gyógyul, és édesanyjára hárul a gondozása. Az ápolás, a rehabilitáció és a munkából való kiesés igen nagy anyagi terhet ró a családra, ezért az iskola vezetése és dolgozói úgy döntöttek, a jó ügyért minden követ megmozgatnak a városban, és azon kívül is.

Fotó: Oláh Szabolcs - Gyulai Tankerületi Központ

Az érkezőket Pelle László, az iskola intézményvezetője köszöntötte, majd átadta a szót a Gyulai Tankerületi Központ igazgatójának.

A megszépült környezet, annak öröme s megóvása, e tiszteletre és követésre méltó jótékonysági rendezvény az iskola legfontosabb feladatát erősítik, hiszen a tudás átadása mellett legfőbb, mégis sokszor észrevétlen, de minden pillanatban jelenlévő feladat és felelősség a nevelés - mondta megnyitó beszédében Teleki-Szávai Krisztina.

Az iskolaudvar rekonstrukciója ötmillió forintból valósult meg, a szükséges forrást saját költségvetéséből biztosította a Gyulai Tankerületi Központ. A felújítás keretében a járdalapok bontása és visszahelyezése történt meg 340 m2-en, 180 m2-en pedig térkőburkolatot kapott az udvar. Ezzel együtt elkészült egy mintegy fél méter magasságú, 20 m2-es alapterületű, betonburkolatú dobogó is.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő a nemes kezdeményezést, az önzetlen szándékot méltatva nyitotta meg a rendezvényt, amelyet kisdiákjuk megsegítésére szervezett az iskola, majd egy nagyszerű hírrel is szolgált a vendégeknek: az iskola és a tornacsarnok energetikai fejlesztésére korábban beadott pályázat pozitív elbírálást kapott, így csaknem 100 millió forintból hamarosan korszerűvé válnak az épületek. A hőszigetelés, a nyílászárók cseréje mellett megtörténik a fűtési rendszer korszerűsítése is, a napelemes rendszer pedig a megújuló energiák hasznosítását biztosítja.

Kitüntették Miszlai Jánosnét és Zsidó Ferencet. Fotó: Oláh Szabolcs - Gyulai Tankerületi Központ

Az ünnepi atmoszféra alkalmas volt arra is, hogy a közelgő pedagógusnap alkalmából a tankerület igazgatója és az országgyűlési képviselő egy-egy szál virággal köszöntse a tanárokat, tanítókat, valamint megköszönje két nyugdíjba vonuló pedagógus, Miszlai Jánosné és Zsidó Ferenc több évtizedes, lelkiismeretes és áldozatos munkáját.

A jótékonysági esemény műsoráról az iskola tanulói gondoskodtak, több mint kétszázan lépve színpadra: a kicsik s nagyok dallal és zenével köszöntötték a vendégeket. A jószívű törekvés nem volt hiábavaló, a karitatív rendezvényen jelen volt Elek város apraja-nagyja, és a műsor alatt felállított perselyben több mint negyedmillió forint gyűlt össze a jó cél érdekében.

Dr. Kovács József Botás Patrik családjával. Fotó: Oláh Szabolcs - Gyulai Tankerületi Központ

Menü

Navigáció