Jubileumi ünnepség a kaposfői iskolában

Publikálva: 2023. április 27.

Jubileumi ünnepség a kaposfői iskolában

A Szennai Fekete László Általános Iskola Kaposfői Tagintézményének alapító okirata 1898-ból maradt fenn, így az intézmény idén ünnepeli fennállásának 125. évfordulóját. 

 

Az iskola ünnepi rendezvénysorozattal emlékezik meg ez alkalomból, baráti beszélgetésekre hívtak volt tanulókat, akik életükkel és munkásságukkal példaként szolgálhatnak a jelenlegi diákok előtt. Április 14-én avatták fel iskola udvarán az évfordulóra készített kopjafát. A kert és az emlékmű, az intézményhez szorosan kötődő személyek hozzájárulásával készült el.

 Az átadó ünnepségen Vörös Ottó Gábor igazgató úr ismertette a kopjafa gazdag motívumrendszerét. Az ünnepi avató ceremónián Somos László plébános úr és Székely-Kiss Emese lelkészasszony is részt vett, megáldották a kopjafát.A képen balról jobbra: Somos László Esperes - plébános, Vörös Ottó Gábor Igazgató, Weimann Gábor Tagintézmény vezető.

Ugyanezen a napon nyílt meg az iskola volt tanulóinak és mindenkori munkatársainak művészeti kiállítása a kultúrházban. Szebbnél szebb festmények, patchwork-ök, papíranyagból készült tárgyak és horgolt darabok mutatkoztak be. Itt lehetőség volt személyesen találkozni az alkotókkal is.A kiállításon helyt kapott jónéhány olyan képeslap, amelyet ma már külföldön élő, egykori tanulók küldtek az iskola évfordulójára: Németországból, Angliából, Skóciából és Portugáliából is. 

Menü

Navigáció