Hírek

Járási Pedagógusnap Homokszentgyörgyön 2022. június 09.

Publikálva: 2022. június 24.

A Kaposvári Tankerületi Központ immár 3. alkalommal rendezett Járási Pedagógusnapot. A 2017-ben elindított szép kezdeményezés célja, hogy a kiemelkedő munkát végző pedagógusok oktató-nevelő tevékenységét miniszteri vagy tankerületi dicsérő oklevéllel ismerjék el. A pandémia miatt kimaradt két év, s idén a Barcsi járásban adtak találkozót egymásnak a tankerület kiváló pedagógusai.

Tovább a teljes cikkre

„Gyermán István” VI. Dél-Dunántúli Regionális Vonós Verseny

Publikálva: 2022. június 21.

A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola 2022. május 11-én valósította meg a „Gyermán István” VI. Dél-Dunántúli Regionális Vonós Versenyt, alapfokú művészetoktatási intézményben hegedű és gordonka hangszereken tanuló diákok részére. A versenyre 15 alapfokú művészetoktatási intézményéből 44 tanuló nevezett. A versenyzők 2 hangszeren 4 korcsoportban mérhették össze a tudásukat.

Tovább a teljes cikkre

A MI kis okosfalunk

Publikálva: 2022. június 20.

Az idei tanév Digitális Témahetére a Kaposmérői Hunyadi János Általános Iskola egy közös intézményi projekttel készült a Sárospataki Református Általános Iskolával közösen.

Tovább a teljes cikkre

TörpMatek verseny döntője a Nagyatádi Bárdos Lajos Sport Általános Iskola és Alap-fokú Művészeti Iskolában

Publikálva: 2022. május 19.

2022. április 21-én a Nagyatádi Bárdos Lajos Sport Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont a kaposvári Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett regionális (Somogy megye, Tolna megye) TörpMatek verseny döntőjének.

Tovább a teljes cikkre

Átadták a Bonis Bona 2022-es nemzet tehetségeiért elismeréseket, melyet ebben az évben a Táncsics Gimnáziumért Alapítvány is elnyert

Publikálva: 2022. május 19.

58 kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógus, tehetségsegítő szakember és szervezet, valamint hat települési önkormányzat számára adott át díjakat Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” gálán. Az ünnepi eseményt Pély Barna Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Artisjus-díjas énekes-gitáros-dalszerző és tanítványa előadása koronázta meg.

Tovább a teljes cikkre

Örökös Ökoiskola címet kapott az Igali Batthyány Károly Általános Iskola

Publikálva: 2022. április 11.

2022. március 26-án tartották az Ökoiskolák díjátadóját, ahol 75 új Örökös Ökoiskola kapott díszoklevelet, köztük az Igali Batthyány Károly Általános Iskola is. Az elismeréseket Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár és Fieder Ildikó, az Agrárminisztérium Környezetfejlesztési és Stratégiai Főosztály főosztályvezetője közösen adták át.

Tovább a teljes cikkre

Hirdetmény az általános iskolai beiratkozás időpontjáról

Publikálva: 2022. április 4.

Hirdetmény kerül közzétételre a melléklet szerinti tartalommal a 2022/2023-as tanévre vonatkozó általános iskolai beiratkozás idejéről, az erről való döntés és a jogorvoslat benyújtásának határidejéről a Kaposvári Tankerületi Központ illetékességi körében.

Tovább a teljes cikkre

Átadták az Igali Batthyány Károly Általános Iskola új tornacsarnokát és épületszárnyát

Publikálva: 2022. március 30.

2022. március 11-én ünnepélyes keretek között átadtuk az Igali Batthyány Károly Általános Iskola új tornacsarnokát, valamint új épületszárnyát. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője, valamint Stickel Péter, a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója. Az eseményen Igal városát Obbás Gyula polgármester, az iskolát dr. Szántó Lászlóné intézményvezető képviselte. Régi álmunk vált valóra, amikor a gyerekek műsora után átvághattuk a szalagot, így az intézmény hivatalosan is birtokba vehette a tornacsarnokot. A tanulók megújult, modern környezetben edzhetik testüket és szellemüket. A közel 600 millió forintból megvalósult beruházás nemcsak a tornacsarnok felújítását, bővítését, energetikai korszerűsítését foglalta magába. Új öltözőket és vizesblokkokat, valamint egy minden igényt kielégítő természettudományos és művészeti szaktantermet, és a néptánc foglalkozásoknak otthont adó kisebb méretű tornaszobát alakítottunk ki.

Tovább a teljes cikkre

Nemzetközi kapcsolatépítés a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban

Publikálva: 2022. március 18.

A Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium tanárai az iskola nemzetközi kapcsolatépítési stratégiájának részeként 2021 őszén Erasmus–akkreditációra nyújtottak be pályázatot.

Tovább a teljes cikkre

Általános iskolai felvételi körzethatárok 2022/2023. tanév

Publikálva: 2022. március 18.

Az általános iskolai körzetek, valamint a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmény körzeteinek meghatározása a Kaposvári Tankerületi Központ illetékességi körében

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció