Igazi alkotói műhely lett a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Publikálva: 2024. június 7.

A mórahalmi köznevelési intézmény büszkén állíthatja: elismert alkotói műhely lett. Mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy diákjai májusban több kiváló eredményt is elértek a különböző tematikájú alkotói pályázatokon.

A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola mindig is kiemelt hangsúlyt fektetett a diákok alkotói tevékenységére, és elkötelezetten segítette a kreatív ötletek megvalósítását. Különleges látásmód, művészi kiteljesedés, önmegvalósítás, személyiségfejlődés – mind fontos eleme az alkotás folyamatának, melyek kiváló teret kapnak a különböző pályázatokon való részvétel során. Ezek a megmérettetések elismerést és sikereket is hozhatnak mind a szárnyukat bontogató ifjú művészek, mind alma materük számára.

A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola esete egészen biztosan ezt igazolja.

Legutóbb például az intézmény médiaszakkörének tanulói remekeltek a Pestszentlőrinc-Pestszentimrei Felnőttek Általános Iskolája és Gimnáziuma által szervezett Országos Diákfilm Fesztiválon.

 

 

Kép: A médiaszakkör díjnyertes csapata

 

A diákok a „Mindennapi kenyerünk” című filmmel elnyerték a legjobb irodalmi feldolgozás díját, melyet nemrégiben vehettek át Budapesten. Az alkotás igazi csapatmunka volt. A sikerhez kimagasló színészi teljesítményével Csurgai György, Horváth Hetti, Kiss Vitéz Boróka és Laboncz Naomi járult hozzá. Az előkészületben, a forgatáson és az utómunkában a szakkör tagjai közül Benkő Eszter, Kalmár Mira és Papp Jázmin vettek részt. A szakkört és a projektet vezető Gila Adrienn tanárnőn kívül Révész Gábor tanító, mint narrátor segítette a színvonalas megvalósítást. Operatőrként és vágóként közreműködött: Balogh Zoltán rendszergazda.

 

 

Kép: A tiszteletet parancsoló díj

 

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége által kiírt 46. Országos Diákfotó-pályázaton is kiváló mórahalmi eredmény született. Az intézmény egyik tanulója, Kalmár Mira „gyümölcs” kategóriában 1. helyezést ért el. Helyi mentora Balogh Zoltán rendszergazda volt. Az ifjú fotósnak erős mezőnyben kellett helytállnia, hiszen a versenyben való részvétel érdekében 106 regisztráció történt, és a pályázó iskolák 1214 képet töltöttek fel a pályázati felületre. Eredményt két korcsoportban (általános iskolások és középiskolások) és korcsoportonként 3 kategóriában hirdettek.

 

 

Kép: Kalmár Mira „A tudás fájáról” című díjnyertes fotója

 

Az intézmény nem hagyta ki a tankerületi fenntartású Szegedi Kossuth Lajos Általános Iskola Deszki Zoltánfy István Általános Iskolája által meghirdetett képzőművészeti pályázatot sem. A fiatalon és tragikusan elhunyt festőművész, Zoltánfy István nevét viselő iskola idén 18. alkalommal rendezte meg a versenyt, melyen ezúttal 19 intézmény diákjai indultak. A feladat nem volt egyszerű, a pályázóknak egyedi látásmódjukkal, saját alkotásaikon keresztül, művészi megközelítéssel kellett bemutatniuk, mit jelent számukra a civilizáció fogalma. A versenyen a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolát 5 tanuló képviselte, közülük Gercsó Flóra 3.b osztályos tanuló I. helyezést ért el, Tóth Zsolt 4.b osztályos tanuló pedig különdíjat vehetett át az alsó tagozatosok kategóriájában. A felsősök között Szabó Dalla 6.a osztályos tanuló 3. helyezést ért el. Gercsó Flórát Völgyesi-Pataki Veronika tanárnő, Szabó Dallát és Tóth Zsoltot Koisné Kőrösi Rozália tanárnő mentorálta a sikerhez vezető úton.

 

 

Kép: Az 1. helyezést elérő Gercsó Flóra alkotása

 

Az ifjú alkotóknak, felkészítőiknek, mentoraiknak és az alkotói műhellyé fejlődött Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolának szívből gratulálunk!

Menü

Navigáció