Gyógypedagógusok szakmai sikerei

Publikálva: 2021. december 3.

A Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat igazán büszke lehet szakembereinek kimagasló munkájára. A közelmúltban az intézmény két gyógytestnevelője is szakmai elismerésben részesült, egy gyógypedagógusa pedig a zeneoktatásban kiválóan alkalmazható, hiánypótló módszertan kidolgozásában jeleskedett.

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete „105 éves a gyógytestnevelés” címmel országos konferenciasorozatot indított, melynek első állomáshelye 2021. szeptember 10-én Csongrádon volt, a zárókonferenciát pedig 2021. november 26-án, Budapesten rendezték meg.

 

E rendezvényen - a különböző előadások mellett - több díj kiosztására is sor került.

 

A díjazottak között találhatjuk a Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Csongrádi Tagintézményének két gyógytestnevelőjét is.

 

Gergely Ildikó a gyógytestnevelés területén nyújtott kiemelkedő munkájáért „Életműdíj”-ban részesült, Kátai-Urbán Judit pedig pedagógiai munkásságáért, tudásmegosztó tevékenységéért elnyerte az „Innovatív gyógytestnevelő” címet.

 

 

A Csongrád-Csanád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szentesi Tagintézményében dolgozó Misku Mártonné Farkas Szilvia is elismerést érdemel kiemelkedő munkájáért.

 

A kiváló gyógypedagógus a 2018/2019-es tanévben a Szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Iskola egyik pedagógusával, Kocsis Györgyivel hiánypótló program kidolgozásába kezdett. Abból a tapasztalatból indultak ki, hogy a zeneoktatásban évek óta egyre több olyan gyermek jelenik meg, aki az általános iskolában tanulási nehézséggel küzd, ezáltal a kottaolvasás elsajátítása is nagy gondot jelent számára.  

 

A gyógypedagógus és a zenetanár összefogásával egy olyan módszer született, amelynek alkalmazásával megkönnyíthető a gyerekek szolfézsoktatása.

 

Első lépésként - 2021 novemberében - a Zenetanárok Társasága szervezésében megvalósuló szakmai fórumon tárták a nagyközönség elé az új módszertant, melyet nagy érdeklődés övezett.

 

Valamennyi szakmai sikerhez szívből gratulálunk!

 

Menü

Navigáció