„Gyermán István” VI. Dél-Dunántúli Regionális Vonós Verseny

Publikálva: 2022. június 21.

A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola 2022. május 11-én valósította meg a „Gyermán István” VI. Dél-Dunántúli Regionális Vonós Versenyt, alapfokú művészetoktatási intézményben hegedű és gordonka hangszereken tanuló diákok részére. A versenyre 15 alapfokú művészetoktatási intézményéből 44 tanuló nevezett. A versenyzők 2 hangszeren 4 korcsoportban mérhették össze a tudásukat.

A zsűri tagjai voltak: Gyermán Júlia hegedűművész, kamaraművész tanár, a Zuglói Filharmónia koncertmestere és szólamvezetője, a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanára.
Dr. Pólus László DLA gordonka művésztanár, a Magyar Operaház Szólócsellistája, a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézet adjunktusa.
Adorján Zsófia hegedűművész tanár, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum hegedűtanára.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként a szervezők fontosnak tartják a továbbképzések szervezését, mely jelen szakmai program kapcsán a „versenyszervezés, versenyeztetés szerepe a művészetoktatásban” tematikát követte. A továbbképzés lehetőségével 13 pedagógus kolléga élt és szerzett nem akkreditált képzésről kiállított igazolást.

A zsűri értékelése alapján az elmúlt évekhez hasonlóan magas szakmai színvonalon zajlott a rendezvény annak ellenére, hogy az utóbbi időszakban nem volt könnyű a felkészülés a zenei versenyre. 
Az értékelés alapján 1 db különdíj a legszebb előadási darabért, 8 db I. helyezés, 7 db II. helyezés, 7 db III. helyezés, 7 db dicsérő oklevél, 3 db felkészítő tanári különdíj és 4 db korrepetitori különdíj került kiosztásra.

A Kaposvári Tankerületi Központ, a rendező iskola, a Muzsikál Kaposvár Kulturális Alapítvány és a szponzori támogatásnak köszönhetően értékes és szép ajándékokkal lettek gazdagabbak a díjazottak. Érmek, oklevelek, kották, belépőjegyek, zenei tematikájú ajándéktárgyak, kerámiák, Kaposvár város emblémáival ellátott kisebb ajándéktárgyak kerültek kiosztásra a zsűri értékelése alapján.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazok áldozatos szakmai munkáját, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a verseny megvalósulhasson.

Eredményhirdetés: balról Dr. Pólus László, Adorján Zsófia, Gyermán Júlia, Nagy Tamás, Tölgyesi Rita, Szabó Klaudia, versenyző


Menü

Navigáció