Fókuszban az idegennyelv-oktatás

Publikálva: 2024. május 23.

A Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola májusban az idegennyelv-oktatás népszerűsítését tűzte ki kiemelt célként. Az intézmény egy teljes hétig tartó programsorozattal hívta fel a figyelmet a nyelvtanulás jelentőségére.

A Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola egyik fontos célkitűzése volt májusban, hogy a nyelvoktatás fontosságára irányítsa a figyelmet. Május 6. és 10. között erre fókuszálva szervezték meg azt a programsorozatot, amelyen komplex módon, a legkülönfélébb pedagógiai eszközökkel foglalkoztak a témával. Az eseményekről Mosonyi Borbála nyelvtanár írt összefoglalót.

„Hagyományainkhoz híven május első hetében tartottuk meg iskolánkban az idegen nyelvi hetet, melynek célja az idegennyelv-tanulás népszerűsítése. Első osztálytól egészen a nyolcadik évfolyamig változatos versenyeken vettek részt tanulóink.

Hétfőn „Muffin Day”-t tartottunk. A szülők a gyerekek segítségével szebbnél szebb, finomabbnál finomabb alkotásokat készítettek. A diákok alig várták, hogy a zsűri befejezze a pontozást, és megkóstolhassák a finomságokat. Minden sütimesternek gratulálunk!

Kedden viccfordítással indítottuk a napot. Később flashmobot rendeztünk az iskola udvarán. Német zászlónak öltöztünk: az 1-3. osztály sárga, a 4-5. osztály piros, a 6-8. osztály fekete színű pólót vett fel. Aznap még mozaikképet is ragasztottak a gyerekek az amerikai és kanadai zászlóról…

Szerdán, a teadélután során filmklubban vehettek részt tanulóink, ahol az 1-4. osztály részére angol és német mesét vetítettünk.

Csütörtökön délelőtt közös éneklésre hívtuk a gyerekeket az udvarra „We Are the World” címmel. Délután országismereti kvízjátékban próbálhatták ki magukat, illetve „Királyi család” posztert alkothattak.

Pénteken aszfaltrajzkészítés volt az udvaron, melynek során nyelvek, nemzetek szimbólumait rajzolták le a gyerekek.

Délelőttönként különböző elfoglaltságokkal színesítettük a hetet: fordított óra, keresztrejtvényfejtés, daltanulás, Kahoot és Wordwall interaktív feladatok, ismeretterjesztő kisfilmek vetítése idegen nyelven.

Fotósarkokat is felállítottunk, melyeket kartonból készítettünk. Lehetett fényképezkedni angol királyi testőr és bajor népviseletű lány bőrébe bújva….

A gyerekek nagyon jól érezték magukat egész héten. Tartalmas, tapasztalatokban gazdag hetet zártunk. Jövőre folytatás!

Menü

Navigáció