Európai Diáksport Napja - Díjazottak között a Soproni Tankerületi Központ

Publikálva: 2018. október 17.

Az Európai Diáksport Napján 2018-ban mind iskolai, mind pedig fenntartói kategóriában is első helyezést nyert el a Soproni Tankerületi Központ, illetve a tankerület által fenntartott egyik általános iskola.

Az Európai Diáksport Napján mind iskolai, mind pedig fenntartói kategóriában is első helyezést nyert el a Soproni Tankerületi Központ, illetve a tankerület által fenntartott egyik általános iskola.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) az idei évben is megszervezte az Európai Diáksport Napját, melyet idén 2018. szeptember 28-án rendeztek meg. A tematikus naphoz az idei évben már 30 európai ország csatlakozott. A program célja, hogy évről-évre minél több diákkal ismertessék meg a testmozgás nyújtotta pozitív élményeket és örömöt, mely megalapozhatja az egész életen át tartó igényt a rendszeres testmozgásra.

Az MDSZ 2018-tól egy új elismerési rendszert is elindított, melynek keretében díjazásban részesülnek mindazok az iskolák, fenntartók, települési és megyei önkormányzatok, melyek a legtöbbet teszik a diáksport és a tematikus nap népszerűségéért.

Iskolai kategóriában a Soproni Tankerületi Központ fenntartásában működő Bágyogszováti József Attila Általános Iskola kapta az első helyezettnek járó díjat, az elismerést az iskola intézményvezetője, Németh Marica Bernadett vette át az ünnepélyes átadón.

Fotó: www.mdsz.hu

Fenntartói kategóriában a Soproni Tankerületi Központot nyerte el az első helyezést, tekintettel arra, hogy a tankerület a tavalyi évben is aktívan részt vett a diáksport napjának népszerűsítése és szervezése kapcsán.

Fotó: www.mdsz.hu

A Bágyogszováti József Attila Általános Iskola 110.000 forint értékű Rosco vásárlási utalványt, a Soproni Tankerületi Központ pedig 275.000 forint értékű Rosco vásárlási utalványt vehetett át, melyet a fenntartó az idei évben legtöbb diákot megmozgató iskolák támogatására fordít.

A Soproni Tankerületi Központ csapata 2018-ban is csatlakozott a kezdeményezéshez, terveink szerint a következő években is folytatjuk a hagyományt néhány órás aktív sporttevékenységgel.

Menü

Navigáció