Emlékév közeleg!

Publikálva: 2024. május 9.

A Szegedi Fekete István Általános Iskola életét jubileumi események tarkítják a következő tanévben. Az intézmény nagyszabású programsorozatot tervez fennállásának 60. és névadója születésének közeledő 125. évfordulója alkalmából. Emlékév közeleg a javából!

A Szegedi Fekete István Általános Iskola a 2024/2025. tanévet érintően nagyszabású programsorozatot szervez. Van mit ünnepelni, hiszen fennállásának 60. és névadója születésének 125. évfordulója közeleg.

 

Az előkészületek már megkezdődtek. Áprilisban családi napot tartottak, amelyen ünnepi beiratkozásra ösztönözték a vállalkozó szellemű egykori tanítványokat. 25-en éltek a lehetőséggel.

„Az osztály tagjai között vannak, akik a 60-as, 70-es években ballagtak iskolánkból, és vannak XXI. századi újra beiratkozók is. Mihályi Ilona „friss” nyugdíjas pedagógus vállalta a jubileumi „osztály” osztályfőnöki szerepét. A beiratkozó „tanulóinknak” a jövő tanév számos eseményén adunk lehetőséget a részvételre, szereplésre, közreműködésre. Számítunk rájuk az iskola jubileumi arculatának megtervezésében, kivitelezésében is.  Az ünnepségen átvették a beiratozásról szóló tanúsítványt, és bejegyezték nevüket a „naplóba” is. Az első „osztályfőnöki óra” után részt vettek a családi nap további eseményein.” – mondta Sáriné Vetró Zsuzsanna iskolaigazgató.

Ebben a tanévben egy évfordulós rajzpályázat kiírása, valamint a jubileumi arculat kialakítását célzó „Múlt ösvénye” és „Jövő iskolája” című programok megszervezése jelzi, szélsebesen közeledik az ünnepi periódus.

És mit hoz a jövő?

A 2024/2025. jubileumi tanévhez természetesen jubileumi tanévnyitó dukál, majd útjára indulnak az évfordulókhoz kapcsolódó események, amelyek között kiemelt programok is szerepelnek.

Lesz például „F.É.K.ezz Velünk!” gála, mely az esélyegyenlőségre, az iskola egyik speciális alapfeladatára, a mozgásszervi problémákkal küzdő tanulók integrált oktatására fókuszál. Tervezik az évfordulós Fekete-hetet is, amelyen nívós versenyek, pályázatok népszerűsítik majd a közkedvelt magyar író munkásságát, műveit és a természet iránti szenvedélyt. Az Aranykapu program keretében pedig nyílt tanórákat szerveznek. Egyértelmű, hogy a tanév zárása is kizárólag jubileumi hangulatban történhet.

A Szegedi Fekete István Általános Iskolában nagyon készülnek, hiszen rövidesen életük fontos állomásához érkeznek: Emlékév közeledik!

Menü

Navigáció