Elsősegélynyújtó képzések lebonyolítása érdekében együttműködési megállapodás aláírására került sor

Publikálva: 2018. november 26.

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szolnoki Tankerületi Központ, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum, a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum és a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium közösen 2018. november 21-én együttműködési megállapodást írtak alá a az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Mentőszervezet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltségével

A megállapodás célja, hogy a 2018/19-es tanévben a Szolnok Megyei Jogú Városban tanuló minden kilencedik évfolyamos középiskolás diák elsősegéjnyújtási képzésen vegyen részt. A tematika kidolgozását és az elsősegélyképzés oktatását a Mentőszolgálat és a  Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum szakoktatói végzik, az Országos Mentőszolgálat által kidolgozottak alapján.

A városi önkormányzat a képzés koordinálása mellett vállalta az oktatói díjakra és az egyéb dologi kiadásokra vonatkozó pénzbeli támogatást. A Szolnoki Tankerületi Központ biztosítja a képzésekhez szükséges eszközszükségletet.

A képzéseken előreláthatólag a Szolnoki Tankerületi Központ vonatkozásában összesen 486 tanuló vesz részt, az osztályonkénti 2x3 óra időkeretben. 

A képzések ismeretanyagának szerves része lesz az újraélesztés elsajátítása, gyakorlása AMBU fantomon és defibrillátor alkalmazásával, illetve életveszélyes állapotok, csonttörések ellátása.

Menü

Navigáció