Egy sportos iskola sportsikerei

Publikálva: 2024. május 23.

A Szegedi Dózsa György Általános Iskola tényleg egy sportos iskola. Az intézményben a kajak-kenu orientációjú testnevelésnek már évtizedes hagyományai vannak, de más sportágak terén is kiválóan teljesítenek a diákok.

A Szegedi Dózsa György Általános Iskola - hűen a róla kialakított közvéleménynek - mindig sportos lendülettel vesz részt a különböző versenyeken. Az intézmény kiemelten támogatja diákjai sporttevékenységét, és büszkén hirdeti a padsoraiban ülő vagy az onnan már elballagott öregdiákok sikereit.

A dózsás tanulók legfrissebb négy legjobb eredménye kosárlabda, strandkézilabda, kajak-kenu és gyorsasági görkorcsolya sportágakban született.

A Kenguru Kosárlabda Kupán az iskola SZEDEÁK-DÓZSA csapata (3-4/A osztályos tanulókból álló formáció) rendkívül szép eredménnyel végzett. A fiúk a kupa “H” csoportjában kezdték a tornát, minden egyes csoportmérkőzést győzelemmel zártak, így jutottak el egészen a “B” csoportig.

Az iskola strandkézilabdásai a Strandkézilabda Diákolimpia elődöntőjében remekeltek, és kiváló teljesítményükkel kiharcolták az országos döntőbe jutást, ahol júniusban 10 csapat méri majd össze tudását.

Kiemelkedő sikerek születtek az Országos Kajak-kenu Bajnokságon is. 91 egyesületből összesen 2400 sportoló vett részt a győri versenyen, ahol az intézmény jelenlegi és egykori diákjai összesen 30 érmet, köztük 11 aranyat szereztek. Áldozatos munkájuk gyümölcse beért, hisz mindannyian felállhattak a dobogó valamely fokára.

Büszkék is lehetnek erre a kiváló teljesítményre, hiszen egészen bizonyosan élen járnak a kajak-kenu sportág oktatásában és az országos eredmények tekintetében.

Siker született a Gyorsasági Görkorcsolya Junior Országos Bajnokságon is, ahol ifjú tanítványuk 1. helyezést ért el.

Mit is mondhatnánk mást: Hajrá Dózsa!

Menü

Navigáció