Egy kicsi lány nagy eredményei

Publikálva: 2022. április 20.

Harmath Kornélia, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola nyolcéves növendéke, a „Virtuózok V4+” 6. évadának hárfás különdíjasa a dobogó legfelső fokára állhatott a belgiumi Tournai-ban megrendezett nemzetközi Félix Godefroid hárfaversenyen. Kornélia nemrégiben a „Felfedezettjeink” című pályázat fődíját is elnyerte.

A Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola diákjai szinte minden alkalommal kiválóan szerepelnek a különböző nemzetközi megmérettetéseken. Az országosan is ismert intézmény nemrégiben fiatal növendéke, Harmath Kornélia sikereit ünnepelhette.

„Óriási hírünk van!” Így kezdődik minden híradás a nyolcéves kislány rendkívüli versenyeredményéről.

Harmath Kornélia, az iskola hárfás tanulja, a „Virtuózok V4+” 6. évadának különdíjasa ugyanis a dobogó legfelső fokára állhatott a nemzetközi Félix Godefroid hárfaversenyen, melyet 3 évente rendeznek meg. A megmérettetésre a világ minden tájáról érkeztek versenyzők.

A rangos verseny legfiatalabb indulója, Kornélia a 8-12 éves korosztálynak szóló Espoir (Remény) kategóriában ért el első helyezést.

Az ifjú tehetség minden bizonnyal sikeres zenei pálya előtt áll. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács és a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége neki ítélte a “Felfedezettjeink” című pályázat 6-12 éves korcsoportjának fődíját is! Az elismerést Babik Anna, a Miniszterelnökség Tehetségekért Felelős Főosztályának vezetője adta át a XIII. Kárpát-medencei Tehetségnap keretében. Az ösztöndíj Kornélia zenei tanulmányait hivatott segíteni.

Szívből gratulálunk a nagy eredményt elért kicsi lánynak, valamint felkészítő pedagógusának, Gorbunova Natáliának.

Kép forrása: https://www.kkpzi.hu/felix-godefroid-harfaverseny/

Menü

Navigáció