Tájékoztató közlemény EFOP-4.1.3-17-2017-00201

Publikálva: 2018. július 2.

INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉS A SZENNAI FEKETE LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

1.     

A Kaposvári Tankerületi Központ támogatást nyert a Szennai Fekete László Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére.

Az elnyert támogatás összege  67 069 118 Forint, a támogatás mértéke 100,00 %

A projekt 2018.01.01. – 2018.11.30. között valósult meg.

A projekt befejezési dátuma: 2018.11.30.

A projekt azonosító száma: EFOP-4.1.3-17-2017-00201

A kedvezményezett neve, címe: Kaposvári Tankerületi Központ, 7400 Kaposvár, Szántó utca 5.

 

A projekt tartalma

1.       Projekt összköltsége: 67 069 118 Ft

a.       ebből infrastrukturális fejlesztés, felújítás költségei: 57 793 553 Ft

b.      ebből eszköz- és szoftverbeszerzés költségei: 4 627 779 Ft

 

2.       Projekt időtartama:

·         2018.01.01-2018.11.30

 

 3.       Infrastrukturális fejlesztés főbb elemei:

Az alábbi építési engedélyhez nem kötött, építési-felújítási tevékenységek kerülnek megvalósításra:

·         Kaposfő:

o   A szűkös tanári szobát, és egy kiscsoportos termet felvisszük a szerkezetkész, de beépítendő tetőtérbe, és a kis tanári helyén fejlesztőszobát alakítunk ki. A tetőtérben a tanári mellett ugyancsak létrehozható, a tanárihoz szükséges WC-mosdó helyiség és egy teakonyha. Ezek kialakítása után a tetőtér nyugati része még beépíthető lesz.

o   A szükséges helyeken (4. sz. tanterem, angol nyelvi terem, biológia terem, kémia terem) felújításokra kerül sor, amely PVC burkolat cserét, az oldalfalak és mennyezet festését is tartalmazza. Ahol parketta burkolat van, ott csiszolással és lakkozással újítjuk fel a padlóburkolatot.   Továbbá 10 db tanterem falainak és mennyezetének kifestését is tervezzük a projektben.

o   A kerékpártároló Onduline héjazatát tüzihorganyzott acél trapézlemezre kell cserélni. Jelenleg balesetveszélyes.

o   Meglévő tetőtér részleges beépítése 150 m2-en: 1 db tanári szoba, 2 db tanterem, női- férfi vizesblokkok és teakonyha kialakítása.

o   Könnyűszerkezetes válaszfalak megépítése, meglévő téglafalak vakolása, meglévő vb. lemez kiegyenlítése önterülő aljzatkiegyenlítővel, padlóburkolatok (tantermekben melegburkolat, vizesblokkokban és teakonyhában hidegburkolat) és kísérő lábazatok elkészítése;

o   Vizesblokkokban kenhető szigetelés és csempeburkolatok készítése, teakonyhában oldalfal részleges burkolása csempével, belső ajtók elhelyezése, oldalfalak és mennyezetek festése, belső ajtók mázolása, csövek mázolása.

o   Közlekedő burkolása gres-lappal, falak festése (Sto)

o   Teakonyha kialakítása hidegpadló burkolattal, festéssel (Sto)

o   Villany és fűtésszerelés

o   Asztalok, székek, szekrények, tábla beszerzése

·         Szenna:

o   4 tanteremnél az oldalfalak és mennyezet szükség szerinti glettelése, teljes felület mélyalapozása és festése; ajtó mázolása.

o   Bejárati ajtó cseréje, 1 db mérete: 180×270 cm. Felújítás műszaki tartalma: fa bejárati ajtó cseréje műanyag ajtóra, ajtófékkel együtt, a járulékos kőműves-javítási munkákkal együtt.

o   Külső nyílászárók cseréje, összesen 70 db. ablak és ajtó. A felújítás műszaki tartalma: fa nyílászáró cseréje fehér műanyag nyílászáróra, a járulékos kőműves-javítási munkákkal együtt. Az ablakok külső és belső műanyag könyöklőkkel együtt. 3 db bejárati ajtó ajtófékkel szerelve.

o   Bejárat előtti terasz és lépcső felújítása: meglévő burkolatok bontása, beton aljzat kiegyenlítése, 3 db lépcsőfok elbontása, helyette 2 db lépcsőfok készítése zsaluzással, betonozással; lépcsőfokok és terasz burkolása fagyálló, csúszásmentes burkolólappal, fagyálló flexibilis ragasztóval ragasztva, kísérőlábazat elhelyezése.

o   Könyvtár falrepedéseinek javítása. A könyvtár korábbi vízelvezetési problémák miatti a falon lévő repedéseinek javítása, ún. "falvarrás-módszerrel", vakolatok javítása, a helyiség festése.

o   Szabadtéri tanterem kialakítása. A „szabadtéri tanterem” kialakítása "napvitorlával" árnyékoltan, a napvitorlákhoz szükséges tartó-oszlopok lebetonozása.

o   A megrongálódott, leszakadt folyosón lévő szekrényajtók cseréje a meglévő szekrényajtókhoz hasonló kivitelben.

o   A szükséges helyeken (4. sz. tanterem, angol nyelvi terem, biológiaterem, kémiaterem) felújításokra kerül sor, amely PVC burkolat cserét, az oldalfalak és mennyezet festését is tartalmazza. Ahol parketta burkolat van, ott csiszolással és lakkozással újítjuk fel a padlóburkolatot.   Továbbá 10 db tanterem falainak és mennyezetének kifestését is tervezzük a projektben.

o   A tanteremnél és folyosónál: PVC padlóburkolat cseréje: meglévő PVC padlóburkolat bontása, padló kiegyenlítése önterülő aljzatkiegyenlítővel, PVC padlóburkolat elhelyezése, felhajtott szegéllyel együtt.

o   4 db tanteremnél az oldalfalak és a mennyezet szükség szerinti glettelése, teljes felület mélyalapozása és festése, belső ajtó mázolása.

o   Külső nyílászárók cseréje, tantermenként általában 3 db 12x180 cm-es ablak és 1 db 120x210+60 cm-es ajtó Felújítás műszaki tartalma: fa nyílászáró cseréje fehér hőszigetelt üvegezésű műanyag nyílászáróra, a járulékos kőműves-javítási munkákkal együtt. Az ablakok külső és belső műanyag könyöklőkkel együtt. 3 db bejárati ajtó ajtófékkel szerelve.

o   Derby tanuló asztalok, és Derby Soliwood szék, ergonóm elhelyezése 3 tanteremben.

Menü

Navigáció