Csak a hangulat nem volt paprikás azon a versenyen, ahol győztek a Jerney diákjai

Publikálva: 2021. október 6.

A Szegedi Jerney János Általános Iskola diákjai szeptemberben bebizonyíthatták főzőtudományukat. A Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskolája által megrendezett kulináris versenyen ugyanis paprikás krumpli elkészítéséből jeleskedtek, és remek teljesítményüknek köszönhetően a dobogó első két fokát sikerült elfoglalniuk.

A Szegedi Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakképző Iskola hagyományos gasztronómiai versenyén paprikás krumpli főzése volt a feladat. A megmérettetésre a Szegedi Jerney János Általános Iskola két csapattal nevezett, és mindkettő dobogós helyezést ért el, mi több, az első és második helyet sikerült megszerezniük.

A versenyen a bográcsos paprikás krumpli elkészítésének minden fázisa fontos volt, a csapatoknak az előkészítéstől kezdve a különböző titkos praktikák alkalmazásán keresztül egészen a tálalásig helyt kellett állniuk.

„A mi ételeinket a házias füstölt hozzávalók erősítették. Mangalicaszalonna, kacsazsír, füstölt húsos szalonna, házi füstölt kolbász, makói pirospaprika. A díszítésnél a megpirított füstölt szalonnát használtuk. Külön készítettünk pirított kolbászmorzsát a tetejére. A házikenyeret fonott kosárban helyeztük el, és egy szép idézettel dobtuk fel a tálalást.” – olvasható az eseményről szóló élménybeszámolóban.

A szakmák megismertetését és a tanulók pályaválasztását segítő főzőversenyen csak a hangulat nem volt paprikás.

A fergeteges jókedvet kizárólag a gyerekek étvágya múlta felül. A bográcsok bizony mind kiürültek!

Egy biztos, a Szegedi Jerney János Általános Iskola a jövőben is részese szeretne lenni ennek a paprikás tradiciónak.

Fotók forrása: http://www.jerney-szeged.sulinet.hu/

Menü

Navigáció