Boldogság a kollégiumban

Publikálva: 2021. november 25.

A Szegedi Városi Kollégium Székhelyintézménye és Janikovszky Éva Tagintézménye még az elmúlt tanévben csatlakozott a Boldogságóra programhoz. A pozitív tapasztalatoknak köszönhetően egyre több pedagógus és diák érdeklődik idén is a speciális módszertani lehetőség iránt.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan.

 

„A boldogságórákon részt vett tanulók optimistábbak, magabiztosabbak és kitartóbbak, mint a korosztálybeli társaik, javulnak a tanulmányi eredményeik és a szociális érzékenységük.” olvasható a program ismertetőjében.

 

A célkitűzések közül csak néhány: a negatív gondolkodásmódon változtatni, az optimista hozzáállást kialakítani, a hétköznapi problémákkal való megküzdésben segítséget nyújtani, boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával az egyéni kompetenciáikat fejleszteni.

 

A speciális módszertan nem csak a tanárok és diákjaik lelki jóllétével foglalkozik, de lehetőséget nyújt a szülők bevonására is.

 

Jótékony hatását a Szegedi Városi Kollégium Székhelyintézményében és Janikovszky Éva Tagintézményében kipróbált gyakorlat is igazolja.

 

Az intézmény és tagintézménye az elmúlt évben csatlakozott a programhoz, és a 2021/2022. tanévben is jogosult a „Boldog Kollégium” cím használatára. Mindkét helyen Lázár Emőke pedagógus nevéhez kötődik a boldogórák bevezetése.

 

E tanévi első boldog eseményük a boldogságfokozó hála hónapjában a „Hónap csoportja” cím elnyerése volt, melyet a Janikovszky Éva Tagintézményben működő szakkör kapott színvonalas munkájáért.Menü

Navigáció