Babérokat arattak a Sárkányfű-árusok

Publikálva: 2021. november 29.

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola Kossuth Lajos Általános Iskolája, mint Örökös Ökoiskola, mindig szívesen vesz részt olyan megmérettetésen, amely a tanulók természet iránti érdeklődését, szeretetét mélyíti el. Ezúttal Sárkányfű-árusok néven induló csapata az Algyőn megrendezett természetismereti vetélkedőn aratott babérokat.

A Szeged-Szőregen működő SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói november 19-én nagy izgalommal vettek részt az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola által megrendezett természetismereti vetélkedőn, ahol a fűszernövények ismerete került középpontba.

A stílusosan Sárkányfű-árusok néven induló csapat az 5., 6., 7., 8. évfolyam egy-egy  képviselőjéből állt. Kothencz Nándor 5.a, Dormány Flóra Katalin 6.a, Kurai Ábel 7.a és Péter Dávid 8.a osztályos tanulók lelkesen vetették bele magukat a munkába: könyveket bújtak, az interneten keresgéltek, ismerkedtek a fűszernövények jellemzőivel. Konkolyné Bárkányi Ibolya, a tagintézmény helyettes vezetője segítette a gyerekek szakmai felkészülését, Dr. Gellénné Katona Andrea pedagógus pedig a beadandó projektmunka, egy megrajzolt fűszerkert elkészítését irányította. Festettek, préseltek – így a kert folyamatosan „épült”. Napról napra újabb és újabb növények kerültek a gyűjteménybe, közben a fejekben is új ismeretanyag egészítette ki a már meglévő tudást.

A befektetett munka meghozta gyümölcsét, a SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskola 1. helyezést ért el. A témához illő szóhasználattal: a versenyen a Sárkányfű-árusok aratták le a babérokat!

Gratulálunk!

Menü

Navigáció