Az iskolatej és iskolagyümölcs kreatív hozadéka

Publikálva: 2022. május 10.

Az iskolatej, illetve az iskolagyümölcs biztosítására irányuló két program nem csak az egészséges életmódra és táplálkozásra való ösztönzésben játszik szerepet. A megvalósításhoz kapcsolódó pályázatok művészi hajlamokat is előcsalogatnak a diákokból, és kreatív teljesítményre ösztönzik a résztvevőket.

A 2021/2022. tanévben a Szegedi Tankerületi Központ által fenntartott intézmények 33 feladatellátási helyén több mint 8000 gyermek részesült iskolagyümölcs-ellátásban, és az iskolatej-programnak köszönhetően 13 feladatellátási helyen mintegy 2200 fő jutott friss tejtermékhez.

Az egészséges életmódra és táplálkozásra való ösztönzés mellett a programok kreativitásra is serkentenek.

Az iskolatej-ellátást 3 tanéven keresztül biztosító Happy Tejtermék Kft. még januárban kihirdette karácsonyi témához kapcsolódó pályázatának eredményét. A „Karácsonyi álom tejkivitelben” címmel kiírt rajzos megmérettetés nyertes remekművei között a tankerület két iskolájának egy-egy diákalkotása is szerepelt. Simon Csenge Barbara 3. osztályos tanuló (Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, felkészítő: Véha Tímea) és Sági Nenszi 1. osztályos tanuló (Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola, felkészítő: Balog Éva Orsolya) rajza a legjobbaknak járó díjazásban részesült.

Rajz: Simon Csenge Barbara


 Rajz: Sági Nenszi

Az iskolagyümölcs-ellátást biztosító Vega-Ház Kft. idén négy kategóriában is várta a programban részt vevő tanulók alkotásait. Az "Üzenj a jövőbe!" című programelemben egy olyan képzeletbeli város megtervezése és elkészítése kapott főszerepet, ahol újrahasznosítható anyagokból építkeznek, és a környezettudatosság, az egészséges életmód, a szeretet uralkodik. Az áprilisi eredményhirdetésnek a Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai örülhettek. A 3. b osztály Kissné Cseh Mónika osztályfőnök irányításával különdíjas lett, és ezzel egy egész napos osztálykirándulást nyert.

A 3. b különdíjas pályamunkája

A nyerteseknek gratulálunk, a gyümölcsök és tejtermékek elfogyasztásához pedig jó egészséget kívánunk!

Menü

Navigáció