Átadták a Bonis Bona 2022-es nemzet tehetségeiért elismeréseket, melyet ebben az évben a Táncsics Gimnáziumért Alapítvány is elnyert

Publikálva: 2022. május 19.

58 kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli pedagógus, tehetségsegítő szakember és szervezet, valamint hat települési önkormányzat számára adott át díjakat Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára a „Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” gálán. Az ünnepi eseményt Pély Barna Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Artisjus-díjas énekes-gitáros-dalszerző és tanítványa előadása koronázta meg.

A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Zsigó Róbert, a Miniszterelnökség családokért felelős államtitkára, Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár.

„Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” Kiváló tehetséggondozó szervezet kategória idei három díjazottja közül ez egyik a Táncsics Gimnáziumért Alapítvány.

A Táncsics Gimnáziumért Alapítvány a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium székhelyén, a diákok tehetséggondozásának támogatására jött létre 30 évvel ezelőtt. Matematikai tehetséggondozásuk eredményeként kiemelt tehetségeik 2016-ban ketten is  bekerültek a Matematikai Diákolimpiai Csapatba, ahol számos nemzetközi díjat, minősítést és aranyérmet is szereztek. Két másik diák is bekerült a 2018-as Csillagászati és Asztrofizikai Olimpiai Válogató Döntőjébe. Innovációs és tehetséggondozó munkájukkal 2016-ban  elnyerték a BME Pro-Progressio díját. Tehetségeik 2018-ban részt vehettek Brüsszelben egy Európai Uniós innovációs workshopon, ahol kiemelkedően szerepeltek. Ötödik éve az ESA és a Raspberry Pi Alapítvány közös nemzetközi versenyén diákjaik űrkutatási programja futhat a Nemzetközi Űrállomáson. A kutatásról és eredményeiről a diákok beszámolhattak a BME-n rendezett H-SPACE nemzetközi konferenciák plenáris ülésein angol nyelven. A 2019/2020-as tanévben az alapítvány három TOP-os pályázatot bonyolított, mely mind a természettudományos tehetséggondozást segítette. Ennek eredményeként első helyezést ért el diákcsapatuk a 29.  Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen, részt vehettek a 2019-es Szófiában rendezett EUCYS versenyen, illetve diákjuk Magyarországot képviselte a 2019-es Nobel-díj átadón, az előtte lévő egy hetes tudományos programon a SYISS-en. 2021-ben a tehetséggondozó programjukban is szereplő diák a matematika OKTV-n első helyezést ért el.

Az ünnepélyes díjátadón az alapítványt és az intézményt Reőthy Ferenc nyugalmazott és Vámosi László jelenlegi elnök és intézményvezető képviselte.

Gratulálunk!

Menü

Navigáció