„… arról szólt a mese, hogy a világban mindenkire rá van bízva valami.”

Publikálva: 2023. március 8.

Lázár Ervin szavait igazolja a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola gimnáziumi csapatainak különböző tanulmányi versenyeken való kiváló teljesítménye is. A három főből álló, Poéták nevet viselő csapat ugyanis IV. helyen végzett a Lázár Ervin Országos Anyanyelvi Verseny döntőjében, és az ugyancsak háromfős ELF nevű csapat a Magyar Tudományos Akadémia Alumni Programja által meghirdetett középiskolás tanulmányi versenyen ért el II. helyezést.

A Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium, Általános Iskola diákjai igazán jól teljesítenek a különböző tanulmányi versenyeken, márciusban például két gimnáziumi csapat is országos megmérettetésen remekelt. 

A Lázár Ervin Országos Anyanyelvi Verseny 2023. március 3-án Szekszárdon megrendezett országos döntőjében a három főből álló Poéták elnevezésű csapat a IV. helyen végzett.

„Az előzetes online feladatok megoldása alapján a legjobb 10 csapatot hívták meg az országos döntőbe. Iskolánk csapata - Murguly Réka (12. D), Purgel Petra (12. D), Tolnai Norman (11. A) - Becsei-Katona Bianka tanárnő felkészítésével szoros versenyben szerezte meg az értékes helyezést.” – olvasható a versenyről készült iskolai beszámolóban.

Fotón: A csapat tagjai Babits Mihály szülőháza előtt

A Magyar Tudományos Akadémia Alumni Programja által meghirdetett középiskolás tanulmányi versenyen is remekeltek az iskola színeit képviselő diákok.

A fenntarthatóság és klímaváltozás témájában szervezett versenyen 686 magyarországi és határon túli csapat mérte össze a tudását.

A Lakatos Botond (11. B), Zatykó Benedek (11. B) és Takács Dániel (11. C) alkotta, ELF fantázianévre hallgató formáció a legjobb 10 között küzdhetett a 2023. március 4-én megrendezett budapesti döntőn, ahol szenzációsan teljesítettek a fiúk. A komoly megmérettetésen csak egy csapat előzte meg őket. A II. helyezést elérő diákok felkészítője Németh Éva tanárnő volt.

Az értékes díjakat Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke adta át.

A Lévai Balázs vezette 3 órás versenyt a YouTube csatornán élőben lehetett követni.

Fotón: A csapat tagjai Budapesten, Eötvös József szobra előtt

A kiemelkedő eredményekhez szívből gratulálunk valamennyi diáknak és a felkészítő pedagógusoknak!

Menü

Navigáció