Alapkőletételi ünnepség a babócsai Gábor Andor Általános Iskolában

Publikálva: 2019. június 25.

A Kaposvári Tankerületi Központ több mint 1 milliárd forint európai uniós forrásból fejleszti a babócsai Gábor Andor Általános Iskolát.

Az  EFOP-4.1.2-17-2017-00032 pályázat keretében a tanév befejezését követően, 2019. június 15-én kezdődött el a mintegy 1 088 118 930 forintból megvalósuló beruházás, amelynek befejezése 2020. szeptember közepére várható. A projekt részeként a Kaposvári Tankerületi Központ korszerűsíti az iskola fűtési rendszerét, amelynek során egy napelemes rendszert is telepítenek. Az intézmény létszámának bővítése miatt, - a szükséges akadálymentesítési változtatásokkal együtt - új tantermek kialakítása történik a tetőtérben. A tankerületi központ a pályázati forrásból felújítja a meglévő tornaterem padló- és tetőszerkezetét, továbbá kialakít egy természettudományos szaktantermet is. Egy új tornacsarnok és egy tornaszoba is épül a mindennapos testnevelés biztosítása érdekében.

Az alapkőletételi ünnepségre 2019. június 18- án került sor az általános iskola udvarán. Az ünnepségen verssel, dallal köszöntötték a meghívott vendégeket az intézmény tanulói. Ünnepi beszédet mondott Péter István, Babócsa Község polgármestere; dr. Szantner Viktor, a Klebelsberg Központ kabinetvezetője; Stickel Péter, a Kaposvári Tankerületi Központ igazgatója és Berta Andrea, a Gábor Andor Általános Iskola intézményvezetője.

Menü

Navigáció