Ahol királyi fogadtatás várt a versenyzőkre

Publikálva: 2024. április 26.

Áprilisban a Szegedi Bárczi Gusztáv EGYMI, Óvoda és Általános Iskola rendezte meg a 47. Országos Komplex Tanulmányi Verseny Csongrád-Csanád vármegyei fordulóját. A versenyzőkre királyi fogadtatás várt, hiszen a Mátyás korát idéző tantermi díszleteknek köszönhetően igazi palotában érezhették magukat, és fantasztikus időutazásban lehetett részük.

2024. április 18-án a Szegedi Bárczi Gusztáv EGYMI, Óvoda és Általános Iskola rendezte meg a 47. Országos Komplex Tanulmányi Verseny Csongrád-Csanád vármegyei fordulóját, melynek tematikája Mátyás király korára, történelmi szerepére épült.

Az intézmény falai között megtartott eseményen 5 intézmény sajátos nevelési igényű tanulói mérték össze tudásukat.

A verseny napját több hét előkészület előzte meg. Ennek során a diákok felkészítése mellett az intézmény dolgozói az iskola termeit Mátyás korát idéző izgalmas kiállítássá varázsolták. A megmérettetésen királyi fogadtatás várt a versenyzőkre, akik igazi palotában, várban érezhették magukat.

 

 

A versenyre való felkészülés lehetőséget biztosított a diákoknak arra, hogy játékos formában fejlesszék tudásukat. A rendezvényen a színes díszletek között egy történelmi időutazás részesei lehettek.

 

 

Az intézmény tanulói a verseny alkalmából ünnepi műsorral készültek. Kosztolányi Dezső „A játék” című versét előadta Fenyvesi Gábor, Győri Kevin, Kárpáczi Erik T4. osztályos tanulók. (Felkészítő: Rigóné Técsy Tamara.) Majd a T4. 6. és 7. osztály tanulóinak látványos táncos produkciója következett. (Felkészítő: Köböl Erika.)

A tanulókat és pedagógusaikat Bacsur Imre, a Szegedi Tankerületi Központ szakmai vezetője és Mucsiné Erdei Mónika, a szervező intézmény főigazgatója köszöntötte.  A versenyt Balog Emília, a Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója nyitotta meg.

A versenyen rendkívül szoros eredmény született, csupán néhány pont választotta el az első három helyen végzett csapatok teljesítményét. A házigazda intézmény csapata az előkelő 3. helyezést szerezte meg.

„Büszkék vagyunk a Bárczi csapatára, az intézményt méltón képviselték Farkas Fruzsina 6. osztályos és Boldizsár Ádám, Zsemberi Gergő, Sipka Tamás 7. osztályos tanulóink” – adta hírül a versenyt szervező és lebonyolító iskola.

 

Menü

Navigáció