A Zichy Tehetségműhely kiállításmegnyitója

Publikálva: 2018. június 14.

A Nemzeti Tehetség Program keretében elnyert pályázati támogatás tette lehetővé a kiállított munkák létrejöttét, melyeket a Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium 11/B osztályos kerámiaműves és mozgókép – és animációkészítő szakos tanulói alkottak a tanév során. A csaknem másfél millió forint biztosította a munkához az anyagokat, eszközöket, részben a technikai feltételeket, sőt még iskolán kívüli szakmai műhelyek, helyszínek is a tanulók rendelkezésére álltak.

Portré rajz- festés válogatás, raku technikával kiégetett kerámia tárgyak, és az animációs produkció fázisainak kivitelezési dokumentumai láthatók 2018. június végéig a kiállításon.

Az alkotások nem egészen a klasszikus, akadémista felfogásról adnak számot, hanem éppen azokról a célkitűzésekről, amelyre e pályázat tematikájának fókuszálnia kellett. Az élmény megélését és az alkotásközpontú tehetség feltárását célozták a tevékenységek önismereti foglalkozásokkal párhuzamosan.

Köszönet Gaál Ildikó kerámia szakvezető tanárnőnek, mint fő kezdeményezőnek, Vanyúr István szobrász tanár úrnak és Papp László animáció szakvezetőnek. Közreműködött még Bánné Varga Valéria tanárnő, valamint Bejczer Judit és Horváth Balázs keramikus tanárok és mint külső közreműködő M. Tóth Éva animációs filmrendező, Andor István a Bárdudvarnoki Alkotótelep vezetője és Ficzere Mátyás népi iparművész.


Menü

Navigáció