„A zenetanulás legeredményesebb módja maga a zenélés.”

Publikálva: 2021. július 15.

A Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola (STAMI) idén tizenötödik alkalommal szervezte meg hagyományos könnyűzenei táborát, melynek egyik nem titkolt célja volt, hogy élményzenélésre alapozott programelemek segítségével az örömteli színpadi szereplésre is felkészítse a növendékeket. Az ifjú zenészek mellett a táncos diákok is részt vettek az évek óta nagy népszerűségnek örvendő, remek hangulatú táborban.

Nem múlhat el nyár a STAMI hagyományos zenei programjai nélkül.

 

Idén több mint 60 tanuló vett részt a XV. Könnyűzenei és Tánctáborban, mely 2021. június 28. és július 2. között került megrendezésre Sándorfalván.

 

A tábor célja a fiatalok műfaj- és hangszerválasztásának segítése, az igényes könnyűzene és a modern kortárstánc alapjainak elsajátítása, a már megszerzett tudás tökéletesítése és élményekre alapozott programok segítségével színpadi fellépésekre való ösztönzés.

 

Az önbizalom és muzikalitás fejlesztését célzó fellépésközpontú oktatási szemlélet azt erősíti a diákokban, hogy a tantermekből ne féljenek kilépni, a színpadi szereplésre örömmel készüljenek, és a tudás másoknak történő bemutatása mindig élményekre épüljön.

 

A táborban a STAMI elhivatott pedagógusgárdájának egyéni vagy csoportos órái, illetve a zenekari foglalkozások mellett neves vendégművészek tartottak kurzusokat, előadásokat.

 

A nap minden este koncerttel ért véget. Fellépett többek között Urbán Edina, a Volvox, a Pató Pál Projekt, a Haraszti Ádám Projekt, a NAKAHARA Trió, a ConChord, valamint Bebe és barátai.

 

A táborozó diákok táncbemutatóval és egy maratoni zenei koncerttel zárták a hetet.

 

A STAMI nyári táborának minden egyes programeleme tökéletesen tükrözte az intézmény hitvallását: „A zenetanulás legeredményesebb módja maga a zenélés.”

 

Fotó forrása: https://hu-hu.facebook.com/stamisuli/

 


Menü

Navigáció