A Szolnoki Tankerületi Központ sikeresen pályázott a "Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program" elnevezésű, EFOP-3.3.5-19 kódszámú pályázatra (2021.05.26.)

Publikálva: 2021. május 26.

A Szolnoki Tankerületi Központ „Százszorszép szivárvány” címmel pályázatot nyújtott be a " Csodaszarvas Iskolai Közösségi Program " elnevezésű, EFOP-3.3.5-19 kódszámú felhívásra.

 

Pályázatunk sikeres volt, így 89.275.580,- Ft támogatásban részesül a Tankerületi Központ, ami a pályázott támogatás 99 %-a.

 

A pályázati program a Szolnoki Tankerületi Központ fenntartásában lévő 15 általános iskola közreműködésével, valamint segítők (iskolai közösségi szolgálatot végző középiskolai diákok) bevonásával valósít meg 2021 nyarán innovatív tematikus programokat a tanulók számára. A programban megvalósuló tanulási alkalmak nem hagyományos iskolai tanórák: a diákok érdeklődéséhez közel álló témák szabad feldolgozására adnak lehetőséget. A pedagógusok új képzési formákat próbálhatnak ki, a tanulók pedig élményszerű közösségi alkalmakon gazdagodhatnak érdekes-értékes ismeretekkel.

Az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001 kiemelt projekt keretében kifejlesztett oktatási és képzési tartalmakra épülve a projekt céljai a következők:

§  az intézmények oktatási szervezetének, tanulásszervezési platformjainak továbbfejlesztése, azaz a kísérleti jellegű tematikus programokhoz kapcsolódó szolgáltatások, támogató rendszerek és kifejlesztett tartalmak, eszközök, kiadványok használatának beillesztése,

§  az egész életen át tartó tanulás kompetenciáinak iskolai fejlesztésének megalapozása a különféle témamodulokban megvalósuló tevékenységeken keresztül (nomád, nyelvi, környezetvédelmi, hagyományőrző, művészeti, sport, digitális, életvezetés-családi életre nevelés táborok),

§  a tanulók alapkészségeinek és kulcskompetenciáinak fejlesztése,

§  a köznevelés intézmények hátránykompenzációs szerepének erősítése,

§  az intézményekben alkalmazott non-formális és informális szolgáltatások fejlesztése.

 

Az érintett iskolákban 2021. júniusának 3-4. hetében kerül sor a bentlakásos (6 nap/5 éjszaka) és a napközis (5 nap) tematikus tanulási alkalmak megvalósítására. A programok kivitelezése során elvárás a gyermekétkeztetésre vonatkozó jogszabályok alapján bentlakásos tábor esetén napi ötszöri (reggeli, déli meleg főétkezés, tízórai, uzsonna, vacsora), napközis tábor esetén pedig napi négyszeri étkezés biztosítása, aminek a költsége a szülőket nem terheli.

 

A projekt tervezett időtartama és azonosító száma:

A projekt kezdésének ideje: 2021. április 1. befejezésének ideje: 2021. szeptember 30.

A projekt azonosító száma: EFOP-3.3.5-19-2020-00043

Menü

Navigáció