A MI kis okosfalunk

Publikálva: 2022. június 20.

Az idei tanév Digitális Témahetére a Kaposmérői Hunyadi János Általános Iskola egy közös intézményi projekttel készült a Sárospataki Református Általános Iskolával közösen.

A témahétre tervezett projekt címe a mesterséges intelligencia jegyében (MI): „A MI kis okos falunk” elnevezést kapta. Csikó Szilviától, a Sárospataki Református Általános Iskola pedagógusától érkezett a felkérés a közös munkára, melyhez a kaposmérői Dénesné Szak Andrea vezette csoport csatlakozott. Három rendkívül érdekes témát dolgoztak fel a közös projekt során:

       ·         Hogyan lehet vonzóvá tenni az elöregedő falvakat a fiatalok számára?

       ·         Hogyan segítheti a mesterséges intelligencia az idős emberek életét?

       ·         Hogyan válhat egy elöregedő település okosfaluvá?

A felső tagozatos diákok közül a 6-8. osztályos diákokat vonták be a téma feldolgozásába. Készültek makettek okosjátszótérről és parkról, elkészült egy e-kávézó kicsinyített változata is. Közösen terveztek a diákok egy Ökofesztivált változatos programokkal és elkészült a fesztivál LOGÓJA is gyurmából. A partnerintézményben okosrobot tervek születtek, amelyek a falvakban lakók életét könnyíthetik meg és egyben vonzóbbá is tehetik a vidéki életet.

A két iskola diákjai párhuzamosan dolgoztak a közös téma mentén, és egy közös PADLET felületen osztották meg a projekttel kapcsolatos információkat, videókat és játékos kérdőíveket, majd az elkészült produktumokat is.

A témahét végén mindkét iskola megtekintette a másik intézményben készült munkákat. A projekt zárásaként a közös munkáról egy kis videó is elkészült, amelyet a következő Padlet linken lehet megtekinteni: PADLET

A Digitális Témahét idei Együttműködési Különdíját a közös projekt kapta:

A projektben résztvevő kaposmérői diákok és tanáraik:

Balról jobbra: Gavallér Csillag 8.o., Miovecz János igazgató, Bariska Lilla 8.o., Dénesné Szak Andrea pedagógus, Fábos Roxána 8.o., Schvicz Nóra 6.o., Kotroczó Dóra 8.o., Bogdán–Szerencsés Kinga 6.o., Szalai Csenge 6.o.

Menü

Navigáció