„...a lehetetlen nem létezik, és a varázslat körülvesz.”

Publikálva: 2021. szeptember 14.

A Röszkei Orbán Dénes Általános Iskolában igazi csoda történt. Hatalmas összefogás eredményeként színes rajzok lepték el az udvar falfelületeit. Az új tanév jókedvre ösztönző színkavalkáddal kezdődött meg. Egy kis közösség munkája nyomán igazi varázsfal született Röszkén.

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy maroknyi csapat, akik hittek a lehetetlenben. Tették ezt olyan határozottan, olyan mókásan és olyan rendíthetetlenül, hogy a hitük sokakat megfertőzött. Végül olyan sokan lettek, hogy a lehetetlennek nem maradt más választása, mint a megfutamodás és a csúfos vereség, a hit pedig, karöltve némi csodával … valósággá változtatta az álmokat. Lehetetlennek tűnik? Pedig ez bizony nem mese. Megtörtént. Méghozzá Röszkén.” – így kezdi a falfestés történetét az iskola pedagógusa, Kozma Zsófia.

A fordulatos beszámoló rávilágít arra, milyen fontos életünkben egy kis közösség összetartó ereje.

„Vannak olyan álmok, amiknek meg kell születniük. Első perctől olyan erők dolgoznak körülöttük, amik garantálják, hogy megvalósuljanak. Ahogy a munkálatok elkezdődtek, és körbenéztem az udvaron, láttam, ahogy a pedagógusok, szülők és gyerekek együtt mélyalapoznak, hengerelnek, festenek, kontúroznak, láttam, ahogy közben hatalmasakat nevetnek, lépnek be egymás világába, és együtt dolgoznak egy közös célért, hirtelen megértettem, hogy első perctől ez volt az oka annak, hogy belevágtunk a lehetetlenbe. Az összefogás és az összetartozás. A Mi érzése.” 

„…a lehetetlen nem létezik, és a varázslat körülvesz.

Hogy mi kell hozzá? Egy maroknyi csapat, egy örökös álmodozó, aki hisz a lehetetlenben olyannyira, hogy egy egész közösséget fertőz meg vele, mert a hit, akárcsak a jókedv, bizony ragadós. És kell még sok-sok jó ember, akik összefogással valóra tudják váltani a meséket.

Így született Röszkén álomból valóság, a szürkeségből pedig igazi varázsfal.”

A mesébe illő történet teljes terjedelmében elolvasható az iskola facebook oldalán (https://www.facebook.com/roszkesuli/).Menü

Navigáció