A Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium megkapta a „A Szegedi Tudós Akadémia Területi Bázisiskolája” címet

Publikálva: 2018. október 19.

2018.10.17-én ünnepélyes keretek között a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója, Reőthy Ferenc és Dr. Hegyi Péter, az MTA nagydoktora, a Szegedi Tudós Akadémiát működtető alapítvány kuratóriumának titkára együttműködési megállapodást írt alá.

Az ünnepségen Dr. Hegyi Péter professzor bemutatta a nemzetközi tekintetben is kimagasló értékű iskolát, amely a természettudományos és orvosbiológiai kutatások fejlődését, és talán egy új magyar Nobel-díjas „kinevelését” segítő, több generáción átívelő kiválósági program. Az iskola élén képzési igazgatói tisztségben jelenleg is egy Nobel-díjas sejtfiziológus, Dr. Bert Sakmann áll (Max Planck Institute für Neurobiologie, München).

A középiskolások a programba bekapcsolódva megismerkedhetnek a természettudományos kutatások módszertanával, tudományos szakcikkeket dolgozhatnak fel, valamint találkozhatnak Nobel-díjas professzorokkal. A területi és országos központokban szervezett laboratóriumi gyakorlat során korszerű eszközöket próbálhatnak ki; a program mentortanáraitól (akadémikusok, kutatócsoport vezetők) magas szintű természettudományos előadásokat hallgathatnak meg.

A Szegedi Tudós Akadémia Középiskolai Képzési Program Kaposvári Területi Központjának vezető tanárai: Kertészné Bagi Beatrix és Kertész Róbert, a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium biológia-kémia szakos tanárai.  Somogy és Tolna megyében jelenleg hat gimnáziummal tartják a kapcsolatot: programjainkra Kaposvárról, Dombóvárról, Fonyódról, Siófokról, Nagyatádról és Barcsról érkeznek diákok.

Menü

Navigáció