A jövő reménységei

Publikálva: 2022. január 5.

Reményteljesen kezdődik a 2022. év a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola azon két tanulója számára, akik december végén életükben először sakkozhattak Európa-bajnokságon. Puskás Mihály és Puskás Gergely nagyon jól vette az akadályokat, és valószínűleg sok szép eredmény vár rájuk az jövőben.

A XX. Ifjúsági Rapid és Blitz Sakk Európa-bajnokság 2021. december 27-30. között zajlott Szerbiában, Újvidéken.

 

A megmérettetésen 29 európai országból 488 gyermek vett részt. Hazánkat 13 sakkozó, köztük a Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola 2 tanulója, a Maróczy Géza SE 2 játékosa képviselte.

 

Puskás Mihály és Puskás Gergely, akiknek elsődleges célja a tapasztalatszerzés volt, először sakkozhatott ilyen nagyszabású eseményen, sőt az egyéni megmérettetések mellett Puskás Mihálynak csapatversenyen is lehetősége volt szerencsét próbálni.

 

A fiúk - tehetségüknek, valamint felkészítőjük, Péczeli Zoltán tanár úr áldozatos munkájának köszönhetően - nagyon jól vették az akadályokat, és minden bizonnyal sok szép sakkeredmény vár rájuk az jövőben.

 

A Szegedi Petőfi Sándor Általános Iskola minden lehetőségével segíteni fogja őket ezen az úton.

 

Az iskola székhelyintézménye az elmúlt tanévben vált Regisztrált Tehetségponttá, mely jelzi, hogy kiemelten kezelik a tehetségazonosítás és -gondozás kérdését. Nagy hangsúlyt fektetnek a stratégiai játékok segítségével való széleskörű fejlesztésre, valamint a sakkoktatásban rejlő lehetőségek további kihasználására. Rendszeresen vesznek részt különböző sakkversenyeken, és a saját tanulóknak biztosított szakkör működtetése mellett óvodásoknak is szerveznek sakkfoglalkozásokat.

 

„A sakk rendkívüli képességfejlesztő lehetőséggel bír. Hozzájárul a diákok rendszerfelismerő képességének, valamint a többirányú és logikus gondolkodásnak a fejlődéséhez.
Fejleszti az egészséges versenyszellem kialakulását, a gyors döntés képességét, egymás tiszteletét, a lényeglátást, az összefüggések felismerésének képességét. Becsületességre, kitartásra, önuralomra nevel.”
– olvasható az intézmény beszámolójában.

 

Céljaik megvalósításához további szép sikereket kívánunk!


Menü

Navigáció