A Jerney két kiválósága is Szeged város kitüntetettjei között

Publikálva: 2021. május 26.

2021. május 20-án adták át azokat a díjakat, amelyekkel a művészet, a kultúra, a sport és az oktatás területén kiváló teljesítményt nyújtó szegediek teljesítményét ismeri el évről évre Szeged önkormányzata. A Szegedi Jerney János Általános Iskolából diák és tanár is méltónak bizonyult a kitüntetésre.

A szegedi városházán idén is elismerésben részesítették a helyi tehetségeket, illetve a kiemelkedő tehetséggondozó munkát végző pedagógusokat. 

A „Szeged Ifjú Tehetsége” díj az országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákoknak, a „Szeged Ifjú Tehetségéért” díj pedig a kiváló tehetséggondozó munkát végző pedagógusoknak, oktatóknak, szakoktatóknak adományozható.

E kategóriákban a Szegedi Jerney János Általános Iskola neve is feltűnik, mi több, az intézmény két kiválósága is kitüntetést vehetett át május 20-án.

„Szeged Ifjú Tehetsége” díjban Zádori Eszter Panna, 8. B osztályos tanuló részesült, aki kitűnő tanulmányi átlaga mellett az előző tanévben kiválóan szerepelt nemzetközi, országos és regionális versenyeken is. Eredményei elismeréseként eddig két ízben nyerte el a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet.

„Szeged Ifjú Tehetségéért” díjat Lovai Ágota tanítónő vehetett át. A díjazott pedagógus kiemelkedő drámapedagógiai munkát végez az intézményben. Az általa felkészített színjátszó csoportok 2003 és 2020 között egy bronz, hat ezüst és tizenkét arany minősítést szereztek a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozókon. Hét alkalommal hívták meg a Kárpát-medence legjobb színjátszó csapatait felvonultató gálára. A Drámapedagógiai Magazin című folyóirat rendszeresen méltató sorokkal minősítette drámapedagógiai tevékenységét. 

A kitüntetésekhez szívből gratulálunk!

Menü

Navigáció