A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Jászberényi Tagintézményében 2023. december 7-én épületátadó ünnepségre került sor

Publikálva: 2023. december 12.

Az épület teljes felújítása 2023. augusztus 31-ére fejeződött be, melynek apropójából épületátadó ünnepséget rendeztünk.


A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Jászberényi Tagintézménye az 1986-ban megalakult Nevelési Tanácsadó jogutódjaként, 2013. óta segíti a köznevelési törvényben foglaltaknak megfelelően a szülőket, valamint a nevelési-oktatási intézmények feladatainak ellátását. Hosszú időn át a városközpontban elhelyezkedő önálló épületben valósult meg a szakszolgálati ellátás. A tagintézmény 2021. szeptembertől új helyen, a Faiskola u. 3. szám alatt fogadja ügyfeleit, illetve végzi tevékenységét. 

Az új épületet Jászberény Város Önkormányzata biztosította, a felújítás teljes költségét pedig a fenntartó, a Szolnoki Tankerületi Központ vállalta. Az átadó ünnepséget Zsoldos Erzsébet a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója nyitotta meg, majd Rusvai Károly a Szolnoki Tankerületi Központ igazgatója és Budai Lóránd Jászberény polgármestere beszélt az esemény jelentőségéről. Végül Bartusné Major Ágnes tagintézmény-igazgató mutatta be az idáig vezető utat.

Az épület két részletben került felújításra. Egyik része jó állapotban volt, azonban szükséges volt a szakszolgálati feladatellátás arculatához igazítani. A másik rész viszont teljes renoválásra szorult. Így készülhetett el 2023. szeptemberre immár teljes egészében a jelenlegi állapot, amelyben tágas, korszerű váró, vizsgáló, fejlesztő helyiségek találhatóak, valamint egy nagyméretű mozgásfejlesztő szoba is kialakításra került.

A Jászberényi Tagintézmény a Jászberényi Járás 9 települése részére biztosít korai fejlesztést és gondozást, szakértői bizottsági tevékenységet, nevelési tanácsadást, logopédiai ellátást, kiemelten tehetséges gyermekek és tanulók gondozását, gyógytestnevelést. Ezenkívül szervezünk műhelyfoglalkozásokat, nyílt órákat szülőknek, pedagógusoknak, ágazatközi hálózatépítést az egészségügyi (védőnők, gyermekorvosok) valamint a szociális (családsegítő) szférával. Kiváló szakembereink, együttműködve az EKKE Jászberényi Campussal, részt vállalnak a jövő gyógypedagógusainak, logopédusainak felkészítésében, ezáltal biztosítva a szakember utánpótlást.


Menü

Navigáció