A BLANKOHANBI bebizonyította: „Olvasni nem ciki”

Publikálva: 2022. június 8.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola BLANKOHANBI nevű 5. a osztályos csapata a városi és területi megmérettetés után ott lehetett a Míg Megnövök Alapítvány - Akkreditált Kiváló Tehetségpont által meghirdetett „Olvasni nem ciki” című csapatverseny Kárpát-medencei döntőjén. Aranyérmesek lettek!

A Míg Megnövök Alapítvány - Akkreditált Kiváló Tehetségpont „Olvasni nem ciki” című csapatversenyének döntőjét Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn rendezték meg 2022. május 25-26-án.

A tanulmányi versenyt az egész ország, valamint a határon túli magyar lakta településeken működő magyar iskolák tanulói részére hirdették meg.

A 4 fős csapatok számára kiírt megmérettetés célja egyebek között az volt, hogy a versenyzők bebizonyíthassák: értik és nem félreértik a szöveget, tudnak olvasni, gondolkodni, szöveget alkotni egyszerre. Mindemellett a szervezők szerették volna a tanulók olvasási kedvét fokozni, és kreatív feladatokon keresztül a szövegértési, illetve szövegalkotási képességüket fejleszteni. A kétnapos eseményen persze sok-sok játék, kikapcsolódási lehetőség is várta a gyerekeket.

A döntőben a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola BLANKOHANBI nevű csapata nagyon jól teljesített, a csapat aranyérmes lett. A gyerekek keresztnevének néhány betűjét magában foglaló elnevezés az iskola büszkeségévé vált.

Tagok: Csurgó Blanka, Lajkó Kornél (csapatkapitány), Balázs Hanna, Boda Bianka.

Felkészítő: Ótott Ildikó.

 

A szép eredményhez gratulálunk!


Menü

Navigáció