110 dalos pacsirta hangja szállt az égbe

Publikálva: 2024. május 31.

A 60 éves Szegedi Gregor József Általános Iskola jubileumi programjait egészen bizonyosan sokáig fogják emlegetni. Közülük az egyik ékkő, a névrokon Budapest XVII. Kerületi Gregor József Általános Iskola kórusával való szegedi találkozás volt. Elsöprő élményt nyújtott a két iskola közös szereplése!

A Szegedi Gregor József Általános Iskola jubileumi rendezvények sorozatával ünnepelte meg fennállásának 60. évfordulóját.

A számos esemény közül az egyik felejthetetlen program a Budapest XVII. Kerületi Gregor József Általános Iskola kórusával való szegedi találkozás volt. A két intézmény dalos pacsirtái, mintegy 110 fő fakadt dalra 2024. május 23-án.

Az első - és talán a legmeghatóbb szereplésük - a Belvárosi Temetőben volt, ahol közös dalolással és koszorú elhelyezésével tették tiszteletüket névadójuk nyughelyénél. A megemlékezésen részt vett a világhírű operaénekes özvegye, Gregorné dr. Takács Mária, valamint a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit is.

A budapesti vendégekre ezen a napon további izgalmas programok vártak. Jártak a Füvészkertben, és szabadulószobás feladványokat oldhattak meg a Holt-Maros partján. A két iskola kórusának találkozását látványos élőkép örökítette meg.

 

 

A nap végén közös koncerttel tették fel a koronát a jubileumi találkozóra. 16 órától a Korzó Zeneház telt meg élettel, hanggal, meghatottsággal.

A 60 éves Szegedi Gregor József Általános Iskola jubileumi programjait, köztük a két iskola közös szereplését egészen bizonyosan sokáig fogják még emlegetni.

Menü

Navigáció