A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ezen gondolatok mentén több zenei rendezvénynek is otthont adott az elmúlt időszakban. Az intézmény áprilisban helyszíne volt az Éneklő Ifjúság programjait záró hangversenyeknek, vendégül látta a budapesti Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola híres kórusát, és megszervezte a zenei elemekben is bővelkedő, hagyományos Tabán Estet.

A Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola zene iránti elhivatottsága, melynek kiemelt területe a nívós énekkari tevékenység, sokak számára ismert.

 

Az intézmény énekkara idén is méltó elismerésben részesült, az Éneklő Ifjúság 2023-as rendezvénysorozatán „Arany diplomával” minősítést kapott. Felkészítő tanár: Gégény Gáborné kórusvezető.Fotón: A Tabán gyermekkara és megérdemelt elismerésük

 

A többnapos programsorozatot lezáró rendezvénynek, az Éneklő délutánnak a Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont 2023. április 24-én. Az intézményben dalra fakadtak a Szegedi Arany János Általános Iskola, a Béke Utcai Általános Iskola, a Szegedi Fekete István Általános Iskola, a Szegedi Orczy István Általános Iskola, a Tabán Általános Iskola és AMI kórusai, gyermekkarai, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Vegyeskara és a Szegedi Egyetemi Énekkar.

„Lelket melengető szép délután volt, ahol 220 kórustag énekelt.” – olvasható az eseményről szóló iskolai híradásban.Fotón: Az Éneklő délutánról készült pillanatkép

 

Április végén újabb fontos zenei esemény helyszíne lehetett az iskola. A budapesti Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa vendégeskedett náluk. A vendégek 2017-ben a Deák Kristóf által rendezett, Oscar-díjas Mindenki című filmben való szereplésükkel világhírre tettek szert.

A Bakáts-kórus évek óta működteti Zenehíd projektjét, amelynek lényege, hogy különböző énekkarokkal keresik a kapcsolatot. Voltak már Erdélyben, Franciaországban, Svájcban és Ausztriában, de több hazai kórussal is találkoztak. Ennek kapcsán érkeztek Szegedre is, Gégény Gáborné tanárnő meghívására.

A fővárosi intézmény 30 fős énekkara két egymást követő nap is fellépett a helyiekkel együtt. Április 27-én telt házas tornatermi koncerten mutatkoztak be, majd másnap a program rövidebb változatát adták elő a zenei elemekben is bővelkedő Tabán Esten.