A Barcsi Szivárvány EGYMI tehetségnapja

A Kaposvári Tankerületi Központ fenntartásában lévő intézmény a Nemzeti Tehetség Program által támogatott NTP-SPEC-21-0049 Szivárvány művészeti műhely című pályázatban 2022.06.01-én Tehetségnapot szervezett meg a Testvérvárosok parkjában.

A program megvalósításában együttműködött a Barcsi Szivárvány EGYMI, a Vikár Béla Művészeti Iskola és a Móricz Zsigmond Művelődési Központ. A technikai megvalósításban a helyi középiskolák közösségi szolgálatot teljesítő diákjai segítettek.

A Tehetségnap azzal a céllal jött létre, hogy a Szivárvány művészeti műhelyük tanulói a város többségi intézményeinek tanulóival közösen fellépési, megmutatkozási lehetőséget kapjanak a város széles nyilvánossága előtt.

Sikerült megmozgatniuk a város lakosságát, 1080 fő résztvevője volt az egész napos rendezvénynek.

Rendezvényükkel hagyományt szeretnének teremteni, melynek szükségességét a nagy érdeklődés, a pozitív visszajelzések mind-mind visszaigazolják.

A következő évi Tehetségnap megrendezésére is sikerrel pályáztak a Nemzeti Tehetség Program keretén belül az NTP-SPEC-22-0041 Szivárvány művészeti műhely II. című projekttel.Veszner Ádámné – Móricz Zsigmond Művelődési Központ és Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhely igazgatója, Androsits Bernadett – Barcsi Szivárvány EGYMI főigazgatója, Detelicsné Kecskés Klára – Kaposvári Tankerületi Központ Barcsi Kihelyezett Osztály osztályvezetője, Frányó Zsolt - Kaposvári Tankerületi Központ főosztályvezetője

Vikár Béla Művészeti Iskola Fúvószenekara

Vikár Béla Művészeti Iskola hangszeres zenét tanuló diákjai

Vikár Béla Művészeti Iskola hangszeres zenét tanuló diákjai

Vikár Béla Művészeti Iskola szóló éneket tanuló diákjai

Vikár Béla Művészeti Iskola szóló éneket tanuló diákjai

Szivárvány művészeti műhely hangszeres (színes csengettyű) tanulói

Szivárvány művészeti műhely néptáncos tanulói

V. Grafika kiállítás

V. Grafika kiállítás - Üzenőfal

Vénusz mazsorett csoport

Boróka néptánc együttes

Kisboróka néptánc együttes

Juhos zenekar

Juhos zenekar táncház

Próbaterem együttes

Kézműves és kirakodó vásár

Kézműves és kirakodó vásár