A rendezvény a Kaposvári Tankerületi Központ szervezésében, a Lábodi Önkormányzat és a Kaposvári Tankerületi Központ támogatásával és a Kótai Lajos Általános Iskola közreműködésével valósult meg 2019. június 4- én.

A Barcsi, Csurgói, Kaposvári, Nagyatádi járási székhelyek önkormányzatai városi pedagógusnapi ünnepséget szerveznek minden évben a pedagógusok köszöntésére.

A Kaposvári Tankerületi Központ illetékességi területéhez tartozó, fent említett négy járás járási székhelyeken kívüli „kisiskoláiban” dolgozó pedagógusainak köszöntésére, elismerésére teremt alkalmat pedagógusnapi ünnepség szervezésével a Kaposvári Tankerületi Központ immár második alkalommal. Első alkalommal a Kaposvári Járásban, Kadarkúton került megszervezésre a rendezvény, idén Lábodon, a Nagyatádi Járásban, a következő években mindig más járásunkban tervezzük.

Az ünnepség lehetőséget biztosít a kiváló pedagógusok elismerésére, a közreműködő iskola bemutatkozására, a Kaposvári Tankerületi Központ és az önkormányzatok közötti együttműködés fejlesztésére.