A fogyatékos emberek világnapján ünnepelte alapításának 120. évfordulóját a Mozgásjavító EGYMI.

Közvetlenül József Attila valamikori lakhelye mellett Zuglóban, a Városliget szomszédságában tanulnak, játszanak, sportolnak, készülnek az életre, a társadalmi integrációra a mozgáskorlátozott gyermekek. Magyarországon először itt létesült ilyen jellegű intézmény, amelyet a Deák Ferenc Szabadkőműves Páholy tagságának jótékony cselekedete nyomán, 1903. december 24-én a Nyomorék Gyermekek Menhelye és Egylete néven alapítottak meg.

A 120 évvel ezelőtti eseményre nagyszabású, jótékonysági gálaesttel emlékeztek, melyet az Eiffel Műhelyházban rendeztek meg.

A díszelőadáson Locsmándi Alajos igazgató felelevenítette az intézmény történetét, majd az iskola MexDance tánccsoportja és a Halássérültek EGYMI jelkórusa szórakoztatta a közönséget.

Az estét neves művészek – többek között Érdi Tamás, Kamarás Iván, Zsadon Andrea, Szolnoki Tibor, Peller Károly, Szinetár Dóra – is megtisztelték műsorukkal.

 

A százhúsz esztendős Mozgásjavító Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola és Kollégiumban a 2023/2024. tanévben 240 gyermek, tanuló nevelését-oktatást végzik.

További szakmai sikereket kívánunk az intézménynek és munkatársainak!