Befejeződött a székesfehérvári Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújítása

Több mint másfél éves tervezői munka után, 2020 februárjában munkaterületátadással kezdődött a két ütemben történt nagyszabású rekonstrukció, melyhez Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 600.000.000 Ft támogatást biztosított.
Az I. ütemben felújítottuk a teljes homlokzatot és a tetőt. Először a tető tartószerkezetét újítottuk fel, majd a tetőzet teljesen új deszkázatot és bádogozást és azbesztmentes szálcement fedést kapott. Az esővíz megfelelő elvezetése érdekében új csapadékvíz elvezető ereszcsatornákat és bádogos szerkezeteket építettünk ki.
Ezután kifestettük a teljes homlokzatot, pótoltuk hozzá a lábazati elemeket is.
A II. ütemben energetikai és belső felújítási munkákat végeztük el.
Az egész épületben felújítottuk a teljes fűtési rendszert. Ez jelenti a fűtési csővezetékek cseréjét a távhő szolgáltató szekunder oldalától a hőleadókig, a hőcserélő berendezés, a teljes fűtési csővezeték és az összes hőleadó berendezés cseréjét.
A villamos hálózatot is felújítottuk. Az egész épületben új elektromos hálózat épült ki, az összes világítótestet új LED-es lámpatestekre cseréltük.
Az épület több helyiségében álmennyezet készült, benne süllyesztett világítótestekkel.
A bejárati résznél lévő aulát megnyitottuk, így egy olyan kellemes tér alakult ki, ahol a gyerekek kényelmesen megvárhatják a szüleiket a nap végén.
A Virág Benedek utcai épületrészben liftet építettünk, mely lehetővé teszi, hogy a mozgásukban korlátozottak az egész épületet, a földszinti és az emeleti foglalkoztató helyiségeket is meg tudják közelíteni.
A kívül-belül megújult oktatási intézményben 343 tanuló és pedagógus végezheti komfortosabban a mindennapi munkát, tanulást.
A támogatás összege: 600.000.000,-Ft
Támogató szervezet: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata