A „Salgótarjáni Csodaszarvas II.” projekt

Széchenyi 2020 - EFOP-3.3.5-19-2020-00070


A „Salgótarjáni Csodaszarvas II.” projekt

Kedvezményezett neve SALGÓTARJÁNI TANKERÜLETI KÖZPONT
Projekt azonosító száma EFOP-3.3.5-19-2020-00070
Projekt címe A salgótarjáni Csodaszarvas II.
A szerződött támogatás mértéke (%) 100%
A projekt tartalmának bemutatása

Salgótarjáni Tankerületi Központ EFOP-3.3.5-19-2020-00070 azonosítószámú,  „A salgótarjáni Csodaszarvas II.” című projekt keretében, 89.549.699 Ft támogatásával 2022. június 3. és 4 hetében a bevont 17 intézmény 1 476 tanulójának részvételével sikeres szakmai programot valósított meg.

A Csodaszarvas iskolai közösségi programokat különböző témák köré szerveztük: nomád, közlekedés, sport, egészségre és családi életre nevelés, idegen nyelv, környezetvédelem, nemzeti identitás, művészeti nevelés. 

A 9 bentlakásos tábor tankerületi szinten intézmények közötti integrációval Velencén, de annak környékét felfedezve, 180 tanuló részvételével valósult meg. A tematikus napközis program 17 helyszínén a 66 csoportnál az intézményen belüli, korosztályok közötti integráció érvényesült. Az egy napos külső helyszín Domony-völgy, színes változatos programokkal várták tanulóinkat. Non-formális módszereket alkalmazó programszolgáltatóktól vásárolt programokkal színesítettük a tematikus hetek mindennapjait.

A tanulási időn kívül informális és nem formális tanulási alkalmak során megvalósításra kerülő tevékenységek nemcsak az alapkészségek, a szociális és kulcskompetenciák fejlesztését a kommunikációs képességek erősítését, a tanulók tanulásmódszertanának fejlődését szolgálták, hanem közös élményt adtak a tanulóinknak. 

Az élmény alapú tanulás módszertani megalapozása, újszerű tanulási módszerek megismerése, a jövőben a tanulókban növeli az érdeklődést, a tanulásiránti motivációt. 

A programokon résztvevő tanulók tartalmas egységcsomagot is kaptak, mely tartalma logóval ellátott póló, sapka, kulacs, esőkabát és mindezek tárolására alkalmas hátizsák.

A pedagógusok által színvonalasan összeállított tematikus heti tervekkel sikerült teljeskörű elfoglaltságot biztosítani, színes élményekkel gazdagítani és nem formálisan, informálisan széleskörű ismeretekhez juttatni a résztvevőket.  A programba 31 iskolai közösségi szolgálatos tanulót vontunk be, akik közül sokan egykor a megvalósító iskolák tanulói voltak. A programok megvalósítását önkéntesek is segítették: védőnők, pedagógiai asszisztensek, szülők.

A projekt megvalósításának kezdete 2022. március 1.
A projekt fizikai befejezésének határideje 2022. augusztus 31.
Támogatás összege 89.549.699 Ft