Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolában tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolában

Jászberény Tankerületi Központ

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Befejeződött a Jászságban az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése az EFOP-4.1.3-17-2017-00336 azonosító számú pályázat keretében nyert támogatásra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 50 123 520 forint, a támogatás intenzitása 100%. A beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg, a Széchenyi 2020 program keretében. A projekt kedvezményezettje a Jászberényi Tankerületi Központ.

Az EFOP-4.1.3-17-00336 azonosító számú „Fejlesztés 2017” megnevezésű projekt közvetlen célja a tudományos szaktantermet kiszolgáló szertár padlóburkolatának cseréje, korszerű nyílászárók beépítése, radiátorok cseréje, diszperziós festés. A mellékhelyiségek felújítása során hideg- és melegburkolatok cseréje, korszerű fa- és műanyag szerkezetek elhelyezése, diszperziós festés, vizes blokkok, épületgépészeti szerelvények, berendezések, radiátorok elhelyezése valósult meg. A sportudvar, tornaterem fejlesztése kapcsán korszerű nyílászárók beépítése, útburkolatalap és makadámburkolat valamint betonpálya-burkolat készítése történt, illetve szabadtéri fitnesz eszközök kihelyezése kész elemekből. Az iskolai könyvtár belső felújítása során padlóburkolatok és nyílászárók cseréje, diszperziós festés, lapradiátorok cseréjére nyílt lehetőség. Az orvosi szoba esetében pedig festés valósult meg. Az oktatás színvonalának korszerűsítése céljából fizikai, kémiai eszközök, a mindennapos testnevelés fejlesztéséhez szükséges eszközök és a gépírás terem bútorzatának cseréje történt meg. A projekt hosszú távú célja a 21. század követelményeinek megfelelő köznevelési infrastruktúra biztosítása, amely által minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesülnek a diákok. A fejlesztés eredményeként a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolában racionális és hatékony működést biztosító, korszerű nevelési-oktatási környezet jött létre, megteremtve az alapvető tárgyi és infrastrukturális feltételeket a tanulást segítő és közösségi tereken. A projektről bővebb információt a jaszdeak.jbtk.hu oldalon olvashatnak.

További információk: http://jaszdeak.jbtk.hu/

 

 

A kedvezményezett neve:

Jászberényi Tankerületi Központ

A projekt címe:

„Fejlesztés 2017”

A szerződött támogatási összeg:

50.123.520 Ft

A támogatás mértéke:

100 %

A projekt tartalmának bemutatása:

Természettudományos szaktantermet kiszolgáló szertár, mellékhelyiségek, orvosi szoba, sportudvar, tornaterem, iskolai könyvtár felújítása, korszerűsítése.

A projekt tervezett befejezésének dátuma:

2019.01.31.

A projekt azonosító száma:

EFOP-4.1.3-17-2017-00336